szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP szerint haladéktalanul vizsgálatot kell folytatni a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) egyes kereskedelmi bankoknál az egyoldalú szerződésmódosítások miatt - mondta Kovács Tibor, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés tavasszal fogadta el azt a törvényt, amely korlátozta a bankok egyoldalú szerződésmódosításának jogát. Kovács Tibor elmondta, olyan levelek érkeznek hozzájuk, hogy még a törvény augusztus elsejei hatályba lépése előtt a bankok igyekeznek abszurd indokokra hivatkozva, saját érdekeiknek megfelelően átalakítani a szerződéseket. Kérdésre válaszolva a frakcióvezető-helyettes közölte, két pénzintézettel, a CIB Bankkal és a Raiffeisen Bankkal kapcsolatban érkeztek hozzájuk panaszok.

A HVG legutóbbi száma részletesen foglalkozott a témával, s a banki praktikákat kikerülő trükkökkel is, a cikket itt éri el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!