szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az autóbontók ellenőrzése során a felügyelőségek júniusban 185 tonna illegális hulladékra bukkantak és mintegy 21 millió forint bírságot szabtak ki a Zöld Kommandó akciósorozatban - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM).

A zöldtárca közleményében hangsúlyozzák: a zöldhatóságok összesen 88 telephelyet ellenőriztek a nyári helyszíni ellenőrzések alatt, 9 esetben azonnal megtiltották az illegális hulladékkezelés folytatását, míg 2 alkalommal büntetőeljárást is kezdeményeztek.

Magyarországon évente mintegy 120-130 ezer roncsautó keletkezik, ennek azonban csak kevesebb, mint a fele kerül regisztrált autóbontóba, a többi roncs a becslések szerint mintegy 1200-1300 illegális autóbontóban végzi - olvasható a minisztérium tájékoztatásában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!