szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester, valamint két helyi, SZDSZ-es bizottsági elnök is úgy döntött, kilépnek a Szabad Demokraták Szövetségéből.

Wittinghoff Tamás polgármester, valamint Bíró Gyula és Molnár Gábor önkormányzati bizottsági elnök kilépésükről szóló levelüket pénteken eljuttatták a párt vezetésének. Indoklásként azt írták: "a párt hosszú ideje tartó sodródása mellett döntésünket alapvetően a július 12-én megválasztott új vezetés politikai mondanivalója, és elfogadhatatlan hangneme váltotta ki, amellyel a továbbiakban nem kívánunk közösséget vállalni."

Csécsei Béla, Józsefváros polgármestere is kilépett az SZDSZ-ből - erősítette meg az MTI információját az érintett pénteken. A VIII. kerület vezetője elmondta, kilépésére még szerda délután került sor. Csécsei Béla döntését csak röviden kívánta indokolni, úgy fogalmazott: "ami van, azt nem lehet szeretni, ezzel sok mindent lehet csinálni csak szeretni nem". Független polgármesterként továbbra is a kerület élén marad -tette hozzá. Ezzel a fővárosban a szabad demokratáknak egyetlen kerületi polgármesterük sem maradt.
   
Az SZDSZ-ből a hétvégi elnökválasztás óta több ismert politikus is kilépett. Vasárnap az elnökválasztáson utolsó helyen végzett Weinek Leonárd jelentette be, hogy kilép. Hétfőn a párt több alapítója és támogatója, köztük a demokratikus ellenzék egykori tagjai közös levélben tudatták, hogy kilépnek az SZDSZ-ből. A levelet Ara-Kovács Attila, Fodor Tamás, Haraszti Miklós, Hodosán Róza, Iványi Gábor, Konrád György, Kozák Márton, Lakner Judit, Rajk László, Rajk Judit, Szenthe Antónia és Szira Judit írta alá.

Kedden Novák Éva Borsod és Jüttner Csaba Szabolcs megyei elnökök mondtak le posztjukról és hagyták el az SZDSZ-t.   

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Távol az emberektől: így szívódott fel vidékről az SZDSZ

Távol kerültek az emberek mindennapi problémáitól, s csökkent a társadalmi beágyazottságuk – többek között ezzel magyarázta népszerűségük megcsappanását több MSZP-s ifjútörök, s az SZDSZ új elnöke is a vidék magára hagyását rótta fel párttársainak. De volt valaha erős vidéken az SZDSZ? Na és mit jelent az a bizonyos társadalmi beágyazottság? Hogyan lehetne visszanyerni? Szabad demokrata helyi erőket kérdeztünk.

hvg.hu Itthon

Már nem tagja az SZDSZ-nek Ungár Klára sem

Bár már több mint fél éve nem volt aktív az SZDSZ-ben Ungár Klára, egy hónapja formálisan is kilépett a pártból - tudta meg a hvg.hu. Egy másik alapító, Konrád György is távozott az SZDSZ-ből, akinek bejelentését követően hétfőn este további tucatnyi szabaddemokrata jelezte közös levélben kilépését.