szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szombaton az ország középső részén átsöpört tornádó számos helyen fákat döntött a villamos távvezetékekre és oszlopokra. A vezetékek szakadásának kijavítása, a kidöntött oszlopok pótlása jelenleg is folyamatban van - áll a Budapesti Elektromos Művek közleményében.

Továbbra is szünetel az áramszolgáltatás az Észak-Pesti oldalon Isasszegen, a Dél-pesti oldalon Dabason, Vecsésen, Kiskunlacházán - áll az ELMŰ közleményében.

Ezen túlmenően számos magánháztartás kerti vezetékein belül is szakadások rongálták meg a hálózatot, ennek elhárítása azonban a tulajdonos feladata.

A társaság saját dolgozói és behívott alvállalkozói dolgoznak a hibák elhárításán. A szolgáltató igérete szerint várhatóan a délelőtt folyamán a szolgáltatás mindenütt helyre áll. A felsorolt települések fogyasztóit arra kéri az ELMŰ, hogy ne fáradjanak a cég ügyfélszolgálatának felhívásával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Helyi érték

Félmilliós villanyszámla az E.ON-tól

A számlát egy devecseri család kapta a szolgáltatótól, mivel állítólag öt éves elmaradásuk van a fizetésekkel. A családfő állítja, minden számlát időben befizetett, de a reklamációval csak annyit ért el, hogy kiderült, újabb 200 ezres fogyasztást csinált - írja a veszprémi Napló.

Gazdaság

A megfejthetetlen villanyszámlák rejtélyei

A magyarországi áramszolgáltatók megkezdték az általuk is túl bonyolultnak tartott villanyszámlák egyszerűsítését. A lépés egyelőre nincs összhangban a jogi szabályozással, a végső döntés az energiatörvény megváltoztatására jogosult parlament kezében van.