szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vasárnap állampolgári bejelentés érkezett a Budapest Rendőr-főkapitányságra, mely szerint a Margit-szigeten két férfit ismeretlen támadók kiraboltak - közölte honlapján a rendőrség.

A sértettek a Margit-szigeten egy stégen beszélgettek, amikor éjfél körül odalépett hozzájuk két idegen, akik először beszélgetést kezdeményeztek, majd egyre agresszívebben viselkedtek, ezért a sértettek távozni akartak. Ekkor a támadók megfenyegették őket és a náluk lévő értékeket – készpénzt, ékszereket, mobiltelefont – elvették tőlük. 

A rendőrség a sértettetektől kapott pontos személyleírás alapján ellenőrizték a Margit-szigetet, valamint a Nyugati és Keleti pályaudvart, illetve ezek környékét. Ennek során a Keleti pályaudvar mellett a nyomozók igazoltattak két, a korábban megadott személyleírásnak megfelelő férfit, akiknél megtalálták az eltulajdonított értékeket a mobiltelefon kivételével. A támadók elmondták, hogy a készüléket egy egyiptomi állampolgárnak adták el, akit az intézkedő rendőrök a helyszín közelében szintén intézkedés alá vontak és a nála található telefont lefoglalták. 

Az ügyben a további eljárást F. J. és D. K. ellen rablás elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint B. G. K. M. egyiptomi állampolgár ellen orgazdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Belvárosi Bűnügyi Régió folytatja le.

Forrás: police.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Rablási kísérlet Kecskeméten

Fegyvernek látszó tárggyal próbált meg kirabolni egy kecskeméti csemegeüzletet egy férfi szerdán. A rabló zsákmány nélkül menekült el a helyszínről.

MTI Itthon

Négy embert rabolt ki a fegyveres páros

A lakosság segítségét kérve keresi a rendőrség azt a két huszonéves férfit, akik egy hete négy embert kötöztek meg és raboltak ki egy rákospalotai lakóházban - értesült a HavariaPress.

MTI Itthon

Hét embert rabolt ki három fiatal Komlón

Hét embert rabolt ki három fiatal Komlón; a két idősebb fiú letartóztatásba került, ellenük többrendbeli rablás gyanúja miatt folyik a büntetőeljárás - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

MTI Itthon

Felborította, s vonszolta a babakocsit egy rabló

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki rablás közben felborított és métereken át vonszolt egy babakocsit a benne ülő öt hónapos gyerekkel - közölte a XIV. kerület rendőrkapitánya hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Itthon

Elfogták a Városmajorban fosztogató fiatalokat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – őrizetbe vételük mellett - egy 15 éves és egy 16 éves férfi ellen.