szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Főpolgármesteri Kabinet szerint veszélybe kerülhet a Pesti Broadway, de akár az egész főváros kulturális arculata a VI. kerületi, szeptemberben hatályba lépő rendelet miatt, amelynek értelmében a szórakozóhelyek csak 22.00 óráig tarthatnak nyitva.

A kabinet hétfői ülésén elhangzottakat Nyáry Krisztián, a fővárosi önkormányzat kommunikációs igazgatója közölte. Eszerint a kerületi önkormányzatok a hasonló rendeletek alkotásakor kizárólag az adott területen élő helyi szavazópolgárok érdekeit veszik figyelembe és nem foglalkoznak azzal, hogy a Pesti Broadway-hez hasonló szórakozónegyedek egész Budapest kulturális arculata szempontjából meghatározóak és emellett komoly idegenforgalmi és iparűzési adóbevételt termelnek a városnak.

"A kabinet aggodalommal figyeli, hogy egy újabb kerületi rendelet születik a Budapest kulturális arculata is idegenforgalma szempontjából is meghatározó szórakozónegyedek működésének korlátozására" - áll a közleményben.

Kékesi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője, a VI. kerület tanácsnoka, a rendelet előterjesztője az MTI-nek pénteken elmondta, hogy a szabályozás egyedül a szállodákra és a benzinkutakra nem érvényes, minden más üzlet, vendéglátó-ipari egység és szórakozóhely csak 22.00 óráig tarthat nyitva, illetve a megfelelő engedélyek beszerzése után a nyitvatartási idő bizonyos mértékig meghosszabbítható.

Ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy az üzletek a lakók legalább kétharmadának hozzájárulásával akár reggel 6.00 óráig is nyitva tarthatnak, de szeszes italt - az előzőleg megalkotott szeszrendelet értelmében - nem forgalmazhatnak ez idő alatt. A vendéglők és a szórakozóhelyek pedig, a hozzájárulás megszerzése után, maximum éjjel 1.00 óráig lehetnek nyitva. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét

Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása

Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása

Kapitány a spanyolok elleni vereségről: Talán még szégyellték is magukat

Kapitány a spanyolok elleni vereségről: Talán még szégyellték is magukat