szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Még tartott az éjszakai pályazár az M3-as autópálya gödöllői csomópontjánál, amikor az útra zuhant az átépítés alatt álló felüljáró egyik hídeleme, vélhetőleg emiatt nem okozott tragédiát a szerencsétlenség - értesült a HavariaPress. A balesetben egyetlen munkás sérült meg, az autósokat Bag és Mogyoród között leterelik az autópályáról, de mindkét irányból jelentős a torlódás.

A Pest megyei város határában lévő autópálya-csomópont átépítés alatt álló felüljárójáról kedden kora reggel, öt óra előtt zuhant az úttestre - beemelés közben - egy nagy méretű hídelem, eddig tisztázatlan okokból. Szerencsére a baleset még abban az időszakban történt, amikor - éjjel tíz és reggel öt óra között - lezárták az építkezés miatt az érintett pályaszakaszt, így csak egy munkás sérült meg könnyebben.

A leszakadt hídelem törmelékei az autópálya mindkét pályatestjét elfoglalják, a csomópontot ezért mindkét irányból teljes szélességében lezárták, az útzár akár kora délutánig is eltarthat. Ez idő alatt a fővárosból kifelé haladókat Mogyoródnál, az ellenkező irányú forgalmat a bagi csomópontnál terelik a 3-as főútra. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy az útpálya károsodott-e a lezuhant hídelemtől, és ha igen, milyen mértékben; ezt majd a törmelékek eltávolítását követően tudják majd biztonsággal megállapítani.

Galériánkhoz kattintson!
© MTI - Beliczay László

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!