szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Beismerte Balla Irma meggyilkolását D. Lajos debreceni lakos, aki a gyilkosságot megelőzően segédmunkásként dolgozott a Balla Irma háza melletti építkezésen.

Az ügyész és rendőr együtt hallgatta ki D. Lajost, aki beismerte: ő ölte meg Balla Irmát - mondta a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség szóvivője.

A debreceni fideszes önkormányzati képviselőt brutális körülmények között, a lakásában gyilkolták meg 2007 húsvétján. Holttestét fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget. Egy évvel később a rendőrség a fiút, S. Sándort gyanúsította meg a gyilkosság elkövetésével, s előbb őrizetbe vették, majd egy évig előzetes letartóztatásban tartották. Jelenleg szabadlábon védekezik.
 
A Balla-gyilkosság ügyét tárgyaló Hajdú-Bihar Megyei Bíróság korábban tanúként hallgatta meg D. Lajost, mert egy másik ügyben vádlottként tett vallomása során három ízben is utalt Balla Irma meggyilkolására. A férfi meghallgatásakor részletes leírást adott az önkormányzati képviselő lakásáról, a berendezésről, ezt - mint mondta - talicskázás közben az ablakon át látta. Csakhogy a helyszíni bizonyítási eljárás során kiderült: az ablak annyira tükröződik, hogy azon át semmit nem lehet látni, a férfi által leírt néhány berendezési tárgy pedig nem is látható az ablakon keresztül.  D. Lajos pontos leírást adott Balla Irma mobiltelefonjának színéről, típusáról is; a készüléket azon az útvonalon találták meg, amelyen a férfi gyalogosan hazajárt az építkezés helyszínéről. 

Mindezek alapján Magyar György, a gyilkossággal vádolt S. Sándor védője indítványozta a büntetőeljárás felfüggesztését, pótnyomozás vagy új nyomozás elrendelését. Az indítványt a megyei bíróság, majd fellebbezés után a Debreceni Ítélőtábla is elutasította. A hatóságoknak ellenőrizniük kell D. Lajos beismerő vallomásának valóságtartalmát - reagált Magyar György az ügyészi megerősítésre az MTI-nek pénteken.

Balla Irma gyilkossággal vádolt fiának védője szerint a rendőrség és az ügyészség akkor jár el helyesen, ha kiviszi a helyszínre D. Lajost, s ő megmutatja, mit csinált, hogyan bánt el Balla Irmával, s megmutatja azt is, hol ásta el az asszony mobiltelefonját. Ha ez megtörténik, ő lehet a gyilkosság elkövetője. Ezt ellenőrizni kötelessége a hatóságoknak - közölte Magyar György, hozzátéve: azután dönthet a bíróság védence felmentéséről, illetve ejtheti a vádat az ügyészség. Kitért arra, hogy amennyiben S. Sándort bűncselekmény hiányában felmentik, jelentős kártalanítást fognak kérni a fogva tartásért és jelentős összegű kártérítést, mert a férfit anyagyilkosnak kiáltották ki, ezzel meggyalázták őt és a családját is. Az ügyvéd ugyanakkor megjegyezte: ez még idő előtti felvetés, előbb az kell, hogy bűncselekmény hiányában felmentsék S. Sándort.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Balla Irma fia szeretett gyilkososat játszani

Rendszeresen játszott szerepjátékokat, köztük gyilkossággal összefüggőeket is S. Sándor, akit édesanyja, Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádol az ügyészség - derült ki egy tanúmeghallgatás során szerdán, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon, a tárgyalás második napján.

MTI Itthon

Továbbra is letartóztatásban Balla Irma fia

Nem helyezték szabadlábra Balla Irma egykori debreceni fideszes önkormányzati képviselő fiát, akit anyja meggyilkolásával vádolnak; a védői előterjesztést a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság szerdán elutasította.

MTI Itthon

Balla Irma a fenyegetésekről Kósa Lajosnak is beszámolt

Kósa Lajos debreceni polgármestertől kért segítséget a meggyilkolását megelőző napon Balla Irma fideszes helyi önkormányzati képviselő - derült ki az áldozat lányának tanúvallomásából szerdán a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon.

A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

Nem lépre csalással operál majd a hálapénztilalmat ellenőrző osztály

Nem lépre csalással operál majd a hálapénztilalmat ellenőrző osztály

Hétfőtől komoly dilemma elé kerülnek a magánellátásba is járó betegek

Hétfőtől komoly dilemma elé kerülnek a magánellátásba is járó betegek