szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vizsgálatot rendelt a fővárosi Nyírő Gyula Kórház főigazgatója, hogy megtudja: pontosan mi történt abban a tömbben, amit egy magáncégnek adtak bérbe, s ahol hétfőn elfogták az illegális őssejt-beültetéssel gyanúsítottakat - ismerteti a szombati Népszabadság.

Az ÁNTSZ szerint nem volt engedélye a kórháznak arra, hogy a területén őssejt-beültetést vagy magzati abortumot gyűjtsenek. A beavatkozásokhoz a marcali és a nagyatádi kórházból is gyűjtöttek abortumot. A lap felidézi, hogy a Nyírő Gyula Kórház főigazgatója és az intézmény területén működő Róbert Károly Körúti Egészségügyi Szolgáltató Kft. is elhatárolódott a történtektől. A kórház a bérlőjére, a bérlő a kórház orvos-igazgatójára hárítja a felelősséget. A magáncég közleménye szerint intézetükben őssejt-kezelés soha nem zajlott, a négy ember letartóztatásával végződő "orvosi beavatkozást" is a Nyírő Gyula Kórház orvos-igazgatója rendelte el.

Az ügy pikantériája, hogy az orvos-igazgató - a Népszabadság információja szerint - az őssejt-terápiára készülőkkel együtt, a letartóztatás helyszínén volt. Bucsek Gábor, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni osztályának vezetője a Népszabadságot arról tájékoztatta, hogy a nyomozók kezelt betegeket hallgatnak meg, és egyelőre értékelik az eddig összegyűjtött anyagokat a hétfőn kirobbant őssejt-terápiás ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG/MTI Plázs

Őssejtbotrány: pénzért vállalták nők az abortuszt

Nem csupán a pénzhiány, hanem a szakmai irigység, a természetes gyógymódokkal szemben ellenérdekelt gyógyszergyárak vetnek gáncsot a terápia gyakorlati alkalmazásának – panaszkodott tavaly ősszel a HVG-nek Seffer István. De nem véletlen, hogy sem az EU-ban, sem az USA-ban nem engedélyeznek humán kipróbálást tudományosan publikált, úgynevezett preklinikai vizsgálatok nélkül. Lapértesülések szerint Ukrajnában fekete iparágat működtetett a Baltaytis-féle őssejtklinika.

hvg.hu Plázs

Illegális őssejtterápia: miért is veszélyes?

Az illegális őssejt-beültetéssel kapcsolatban sokféle információ látott napvilágot. Amit tudni lehet, hogy a beavatkozások rendkívül veszélyesek, hiszen következményük – egyelőre – megjósolhatatlan. Ennek okáról, az őssejtek jelenlegi felhasználási lehetőségeiről szakembert kérdeztünk.

MTI/hvg.hu Itthon

Fásy Ádám és egy ismert sebész is érintett az őssejt-beültetési ügyben

Egy budapesti egészségügyi intézmény területén és Kaposvárott fogták el a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai azt a négy embert, akiket emberi test tiltott felhasználásával gyanúsítanak a rendőrök - közölte a rendőrség. A hvg.hu megtudta: az ügyben érintett cég vezetője egy ismert plasztikai sebész mellett Fásy Ádám televíziós producer is. A négy gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték.

MTI Plázs

Sóoldat a fecskendőkben: kamu volt az őssejtterápia?

A rendőrség egy ukrán beteg illegális sejt-terápiája előtt csapott le a gyanúsítottakra a budapesti Nyírő Gyula Kórház területén működő magánkórházban, ahol néhány órára béreltek helyiséget a beavatkozáshoz - ismerteti az őssejtügy részleteit a csütörtöki Népszabadság.

MTI Itthon

Híradó: Gyerekek is kaptak illegális őssejtkezelést

Gyerekek is kaptak illegális őssejtkezelést, de azt még vizsgálják, hogy pontosan hány emberen végeztek ilyen beavatkozást azok az orvosok, akiket szerdán helyeztek előzetes letartóztatásba - adta hírül a Magyar Televízió Híradója csütörtök este.

Megkönnyíti a zenehallgatást a Spotify, de nem mindenkinek

Megkönnyíti a zenehallgatást a Spotify, de nem mindenkinek

Kincses: Van olyan orvos, akit azzal zsarolnak, ha nem írja alá a szerződést, nem kap munkát

Kincses: Van olyan orvos, akit azzal zsarolnak, ha nem írja alá a szerződést, nem kap munkát

Már készül a Nyirő József-film

Már készül a Nyirő József-film