szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elkészült a Magyar Televízió (MTV) új, óbudai székházának bérletére és üzemeltetésére vonatkozó szerződés módosításának tervezete; az anyagot szerdai ülésén tárgyalhatja a közmédiumot felügyelő kuratórium elnöksége - mondta az MTI-nek a testület vezetője kedden.

Czeglédi László, munkaanyagról lévén szó, részleteket nem közölt, csupán annyit árult el, hogy az új változat kedvezőbb a hatályban lévőnél. Tavasszal valamennyi nagyobb értékű szerződésük felülvizsgálatát kérték az MTV menedzsmentjétől, mivel a közmédium alulfinanszírozott, és jelentős összegeket emésztett fel a Szabadság térről Óbudára költözés is.

Az MTI április közepén számolt be arról, hogy a testület bő egy hónapot adott a menedzsmentnek az ötvenmillió forintnál nagyobb értékre szóló szerződések áttekintésére, annak érdekében, hogy ahol lehet, a kiadásokat csökkentse, a bevételeket pedig növelje a társaság.

A bérbeadó - az egykori Wallis Ingatlan, ma WING Zrt. tulajdonában lévő - Millenniumi Média (MM) Kft. közlése szerint az ingatlan bérleti díja havi 756 ezer euró; a 2007. március 2-án aláírt hosszú távú ingatlanbérleti szerződés alapján költözött az MTV a III. kerületi, Bojtár utcai ingatlankomplexumba.

A szerződés 22 plusz 18 évre szól. A Magyar Televízió az első szakasz letelte után dönthet arról, hogy folytatni kívánja-e a bérleti jogviszonyt az MM Kft.-vel. Az éves bérleti díj megjelölése nélkül a felek akkor annyit közöltek, havonta és négyzetméterenként átlagosan 10,74 euró az óbudai ingatlan fajlagos bérleti díja, míg 3,68 euró az üzemeltetési díj, az irodaterület bérleti díja pedig 11,4 euró.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Összesen 144 milliárd bérleti díjat fizet az MTV

Összesen 144 milliárd forintba kerül a Magyar Televízió (MTV) új székházának, az óbudai Millennium Média Szolgáltató központnak a bérleti díja. A nyilvánosságra hozott szerződés szerint ugyanis 2047-ig minden évben mintegy 12 millió euróba kerül a bérleti díj, ráadásul az ingatlan csak ezt követően kerülhet majd az MTV tulajdonába, ha megveszi azt.