Vizezett magyar hússzállítmányt küldtek vissza Szerbiából

Szerbiából több tonna, korábban oda exportált sertéscombot hozott vissza a Hungapig Kft., mert a szerbek jelezték, hogy a hús kiolvasztáskor szokatlanul sok vizet eresztett, és a húsban tűnyomokat is felfedeztek - írja a Magyar Hírlap.

  • MTI MTI
Vizezett magyar hússzállítmányt küldtek vissza Szerbiából

A vizsgálatok bebizonyították, hogy a nyolcvan tonna, tömbbé fagyasztott sertéscombba fagyasztás előtt foszfátkészítménnyel kevert vizet juttattak. A hús eredetét a Kapuvári Hús Zrt. igazolta, ezért a lap megkereste az ügyben Bedecs Pált, a társaság vezérigazgatóját, aki elismerte, hogy érték minőségi kifogások a hússzállítmányt, de amíg a vizsgálat folyik, nem nyilatkozik a részletekről.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.