szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendőrség bizonyítani tudja, hogy az öttagú csoportból ki szúrta meg Marian Cozmát, és ki volt a másik két ember, aki segített neki - közölte Derzsy Péter alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a megyei napilappal csütörtökön.

"Pontosan tudjuk, hogy ki szúrta meg lent Cozmát, valamint Pesicset" - mondta a bűnügyi igazgató, hozzátéve, információjuk van a február 8-i gyilkosság minden egyes másodpercéről. Derzsy Péter azt is elmondta a Veszprém megyei Naplónak, hogy "az öt gyanúsítottból a fenti eseményekben, ahol a halálos szúrás érte a román sportolót, már csak hárman vettek részt".

"Erre a három emberre egyértelmű bizonyítékunk van; ők azok, akik Marian Cozmát bántalmazták, amikor a halálos szúrást elszenvedte" - nyilatkozta a nyomozás vezetője.

Az előzetes letartóztatásban lévő hét gyanúsított közül ötnek három hónappal meghosszabbította a fogva tartását a veszprémi bíróság - tájékoztatott Váradi Piroska, a főkapitányság szóvivője. Arról az öt személyről van szó - R. Sándorról, N. Győzőről, Sz. Ivánról és társaikról - akiket az ügyben emberölés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak.

A bűnügynek eddig kilenc gyanúsítottja van, s közülük heten vannak előzetes letartóztatásban. Marian Cozmát február 8-án hajnalban gyilkolták meg az egyik veszprémi lokál előtt. A segítségére siető sporttársai - Zsarko Sesum szerb, Ivan Pesic, horvát válogatott kézilabdázó, az MKB Veszprém játékosai - életveszélyes sérüléseket szenvedtek, megműtötték őket és hosszabb időn át kórházi kezelésre szorultak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Raffael és Németh szúrta meg Cozmát?

A hvg.hu információi szerint azért mondta vissza az ügyvédi megbízást a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottjának, Raffael Sándornak a védője, Magyar György, mert a férfi elmondta neki, hogy ő szúrta meg a kézilabdást. Az ügyvéd értesülésünket nem kívánta kommentálni, mondván, ügyfeléről semmit sem árulhat el. Lapunk úgy tudja, egy másik gyanúsított, Németh Győző is szúrt.

hvg.hu/MTI Sport

Marian Cozma és a mai magyar-román barátságos meccs

A szerda esti, a meggyilkolt Marian Cozma emlékére rendezett magyar-román barátságos mérkőzés jó felkészülés lesz válogatottunknak a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre. A két ország futballcsapatainak összecsapása mindig is presztízsmeccs volt, a hangulatot az esetleges szurkolói atrocitások ronthatják el.

MTI Sport

Szobrot emelnek Marian Cozmának

Nyolcszázezer forint állami támogatást nyert a napokban a Marian Cozma-szobor elkészítéséhez a Veszprém Kézilabda Fan Club - tájékoztatta Remport Csaba, a szurkolói klub elnöke hétfőn az MTI-t.

Újabb öt évig a Főtaxi marad a reptéri szolgáltató

Újabb öt évig a Főtaxi marad a reptéri szolgáltató

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace

Tóta W.: Aki kurvának áll

Tóta W.: Aki kurvának áll