Tetszett a cikk?

Életveszélyes módszerrel próbálják kiűzni az erdőből a motorosokat és a terepbicikliseket; két fa közé kifeszítenek egy drótot, amely a nagy sebességgel közlekedő számára életveszélyes lehet - közölte a Somogyi Hírlap online kiadása.

Az erdőben terepbiciklivel, motorral, quaddal járók elleni akciók életveszélyessé váltak - írja a Sonline.hu. A hosszú hétvégén a 67-es út Kaposvárról Szigetvár felé vezető szakasza mellett, a régi honvédségi gyakorlópálya és az új temetőnek kialakított teraszos rész közötti erdősávban egy terepbiciklis fiatalember biciklijével halad egy ösvényen lefelé, amikor észrevette, egy két fa közé kifeszített drótkötelet. Megállni már esélye sem volt, átesett rajta. Mivel nem ment gyorsan, nem törte össze magát, s nem is kíván feljelentést tenni, ám igyekszik a tettesek tudomására hozni, hogy ez nem megoldás. 

Mint a fiatalember segítségére siető ismerőse, egy helyi polgári természetőr a lapnak elmondta, az ösvényen ezt követően két kilométeres szakaszon belül a legváratlanabb helyeken összesen hat, fák közé kifeszített drótot találtak. A férfi úgy tudja, a terület nincs magántulajdonban. A természetőr, Sipos Zsolt elmondása szerint a drótokat a helyükön hagyták, de faágakkal, levelekkel jól láthatóvá tették. A legközelebb arra járók így talán idejében észreveszik a nyilvánvalóan motorosok, bicajosok elleni „fegyvert”.

Forrás: Sonline.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyakoribb járőrözés Baranyában a quadosok lefülelésére

A quadmotorosok elleni eredményesebb fellépést teszi lehetővé tavasztól Baranyában a Duna-Dráva Nemzeti Park (DDNP), valamint az Országos Magyar Vadászkamara területi szervezetének együttműködési megállapodása, amelyet a két szervezet vezetője hétfőn Pécsett írt alá.

hvg.hu Autó

Motorosok életét mentheti meg az új fejlesztés

Ugrásszerűen megnőtt a motoros balesetek száma. A keresztező ütközések általában tragikusan végződnek. A BMW a Connected Ride rendszerrel próbálja a jövőben a kétkerekűeket láthatóbbá tenni az autósok számára és ezzel megelőzni a súlyos baleseteket.

Yuval Noah Harari: Leckék a járvány első éve után

Yuval Noah Harari: Leckék a járvány első éve után

Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap

Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap

Az LG-nek is köszönhetjük, ha lesz olcsó összehajtható iPhone

Az LG-nek is köszönhetjük, ha lesz olcsó összehajtható iPhone