szerző:
Csikász Brigitta
Tetszett a cikk?

A szépemlékű Budapest TV épületéből vitték be a VIII. kerületi kapitányságra a felszámolás alatt álló műsorszolgáltató cégének tulajdonosát, Bródy Pétert hétfőn. A rendőrség sikkasztás gyanúja miatt nyomoz a vállalkozóval szemben – tudta meg a hvg.hu.

Idén tavasszal indult meg a felszámolási eljárás a 18 éve sugárzó Budapest TV Zrt.-vel szemben, mert nem tudott a hitelezőknek fizetni, de elmaradt az Országos Rádió és Televízió Testületnek járó 12,5 millió forintra rúgó műsorszolgáltatási díjjal is. A felszámoló a Budapest Investment Zrt. lett, amelynek a felszámolóbiztosa, Kincs László nemrég arról tájékoztatta a Budapest TV dolgozóit, hogy megszűnik a munkahelyük.

Úgy tudjuk, a felszámolóbiztos csalás gyanúja miatt feljelentést tett a BRFK-n, s ez végül az ügyben illetékes vám- és pénzügyőrséghez került át. Kincs László egyébként csak a VIII. kerületi rendőrök segítségével jutott be a Budapest TV épületébe, mert a tulajdonos nem akarta őt beengedni.

Ezúttal szintén a VIII. kerületi rendőrök bukkantak fel a televíziónál, s onnan a kísérték be a kapitányságra Bródy Pétert. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának a tájékoztatása szerint a vállalkozóval szemben a VIII. kerületi Rendőrkapitányság jelentős értékre elkövetett sikkasztás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A Budapest TV tulajdonosát egy gépkocsikölcsönző cég jelentette fel.

A rendőrség szerint a férfi azzal gyanúsítható, hogy egy nagy értékű gépkocsit kölcsönzött a feljelentőtől, melyet többszöri felszólítás ellenére sem szolgáltatott vissza. Bródyt szeptember 7-én kihallgatták, majd elengedték, az eljárás lefolytatása alatt szabadlábon védekezhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Napokon belül megszűnhet a Budapest TV

Napokon megszűnhet a Budapest TV adása – tudta meg a hvg.hu, mivel felmondtak a Budapest Televízió Zrt. dolgozóinak, a hitelezők pedig nem járultak hozzá a cég további, veszteséges működéséhez.

hvg.hu Itthon

Új cégbe mentené át magát a Budapest Tv?

Budapest Európa Televízióként működne tovább a felszámolás alatt álló Budapest Tv, de az Európa műsorszolgáltatási kérelmét a médiahatóság törölte. Nem világos, hogy a változástól a felszámolási eljárás miként rendeződhet.