szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdődött az SZDSZ szezonnyitó frakcióülése pénteken a Képviselői Irodaházban, ahová meghívást kapott Bajnai Gordon miniszterelnök, Oszkó Péter pénzügyminiszter és Retkes Attila, a párt elnöke.

A képviselők a tervek szerint megtárgyalják a költségvetés tervezetét, illetve szakpolitikai kérdések is szóba kerülnek.

Az ülésen a szabad demokraták 19 képviselőjéből 14-en jelentek meg. A kezdéskor nem volt ott a frakcióülésen Fodor Gábor, Béki Gabriella, Gusztos Péter, Kovács Kálmán és Lakos Imre. Fodor Gábor volt pártelnök egy korábbi bejelentés szerint péntek délben mond le képviselői mandátumáról Szili Katalin házelnöknél.

Retkes Attila pártelnök az ülésre négy ügyvivő, Ikvai-Szabó Imre, Badacsonyi Szabolcs, Szentkuti Károly és Kiss Róbert társaságában érkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Megalakult az SZDSZ ellenpártja – egyelőre egyesületként

Hétfőn a terézvárosi Vam Design pincehelyiségében új, szabadelvű szervezet alakult Szabadelvű Polgári Egyesület néven. Az alapítók között van az SZDSZ parlamenti frakciójának jó néhány tagja. Ők parlamenti tisztségeiket veszítették volna el, Kóka János frakcióbeli többségét, ha pártként szerveződnek – mutatott rá SZDSZ-es forrásunk.

Itthon

Szegeden testületileg szűnik meg az SZDSZ

Kilép az „új” SZDSZ-ből a párt teljes szegedi szervezete, a jövőben önállóan politizálnak, saját egyesületet hoznak létre, főleg helyi ügyekkel foglalkoznak. A hvg.hu információi szerint ezt pénteken jelenti majd be Nagy Sándor városi elnök és a szegedi közgyűlés további öt szabaddemokrata tagja. Ezzel a megyeszékhelyet irányító MSZP-SZDSZ-koalíció is megszűnik, a folytatás új megállapodás nélkül nem lehetséges.

MTI Itthon

Az MSZP kiakadt az SZDSZ-re Demszky lépése miatt

Az MSZP mérlegelni fogja a további együttműködés formáit az SZDSZ-szel, miután Demszky Gábor főpolgármester a szocialista Horváth Csaba főpolgármester-helyettest bízta meg a BKV felügyeletével.

Ezt a luxus Kiát még az emblémája sem árulja el

Ezt a luxus Kiát még az emblémája sem árulja el

Visszahozta a Volkswagen a legőrültebb Polót

Visszahozta a Volkswagen a legőrültebb Polót

Dr. Dre elhagyta a kórházat, már a stúdióban van

Dr. Dre elhagyta a kórházat, már a stúdióban van