szerző:
MTI

A budapesti tömegközlekedést is érinti a Critical Mass kedd esti kerékpáros felvonulás, emiatt 18:30-tól akár este 9 óráig is számolni kell forgalomkorlátozásokkal, menetrendbeli változásokkal - közölte a BKV. Korábban a rendőrség az autósok figyelmét hívta fel arra, hogy érdemes elkerülniük a Deák Ferenc tér környékét, a Kiskörutat és a Nagykörutat.

A demonstráció résztvevői a főpolgármesteri hivatal előtt gyülekeznek 17:30 órától, emiatt a Károly körúton és a Deák Ferenc téren akár sávlezárásokra is sor kerülhet. Fél héttől a kerékpárosok a Gerlóczy utca - Károly körút - Deák Ferenc tér - Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy út - Oktogon - Teréz körút - Király utca - Károly körút - Városháza Park útvonalon tartanak felvonulást, emiatt a 9-es, 109-es, 15-ös, 115-ös és 105-ös autóbuszok, a 70-es, 78-as trolibuszok, esetleg a 47-es, 49-es villamosok 5-10 percet késhetnek - olvasható a BKV közleményében.
   
A nagykörúti villamosforgalmat is érintheti a demonstráció, mivel 18:30 és 19:40 óra között a Városházánál demonstráló kerékpárosok egyénileg és kisebb csoportokban a Nagykörúton kerékpároznak, majd a Városházához érkeznek vissza.
   
Ezt követően a Városháza parkban folytatódik a rendezvény, a résztvevők számától függően este 9 óráig a Károly körúton és a Deák Ferenc téren ismételten sávlezárásra, vagy teljes lezárásra kell számítani. Ebben az esetben a Gyöngyösi utca irányába közlekedő 105-ös autóbuszok a Deák Ferenc teret nem érintik, a 109-es buszok pedig az Arany János utca és a Kálvin tér között nem közlekednek.
   
A rendezvény résztvevői a mindennapos kerékpározás népszerűsítését, a várost érő forgalmi terhelés és szmog csökkenését sürgetik.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Zöld szólamok helyett: Budapesten a biciklizés nagykövete

A kerékpározás infrastruktúrájának és kultúrájának fejlesztéséről osztották meg tapasztalataikat dán szakemberek magyar kollégáikkal és a nagyközönséggel az Európai Mobilitási Hét utolsó előtti napján, hétfőn rendezett Kerék-Város-Tervezés konferencián Budapesten.

MTI Itthon

Molnár 900 uniós milliót ígért közbiciklikre

A kormány hazai és uniós forrásból 900 millió forinttal támogatja a főváros közösségi kerékpáros közlekedési rendszerét, azaz a "fregolibiciklik" kialakítását - jelentette be Molnár Csaba kancelláriaminiszter kedden Budapesten, a Gödör Klubnál tartott sajtótájékoztatón.

hvg.hu Itthon

Óriási esti dugók várhatók a keddi Critical Mass miatt

A biciklisek a Városháza épületétől, azaz a Városháza térről indulnak el 18 óra 30 perckor, s innentől kezdve hatalmas dugókra kell számítaniuk az autósoknak a Nagykörúton belül eső pesti területeken, de este negyed kilencig a Nagy-és Kiskörutat is érdemes teljesen elkerülni autóval.

Nehéz-Posony: A hatalom önmaga felett ítél

Nehéz-Posony: A hatalom önmaga felett ítél

A szomszédban már nem munkaszüneti nap a nagypéntek - tiltakoznak az egyházak

A szomszédban már nem munkaszüneti nap a nagypéntek - tiltakoznak az egyházak

Nagyon meglepték Nadalt

Nagyon meglepték Nadalt

Bejutott egy magyar vizsgafilm a cannes-i filmfesztiválra

Bejutott egy magyar vizsgafilm a cannes-i filmfesztiválra

Új illatú, alig használt ez az eladó szentesi 1500-as Lada

Új illatú, alig használt ez az eladó szentesi 1500-as Lada

Csonka Andrásnak rengeteg kreatív energiája van így húsvét elején

Csonka Andrásnak rengeteg kreatív energiája van így húsvét elején