szerző:
Csikász Brigitta

A Budapest TV kapcsán a munkáltatással összefüggésben elkövetett adócsalás miatt folyamatban lévő nyomozást a rendőrség átadta az abban eljárni illetékes vám- és pénzügyőrségnek – tudta meg a hvg.hu.

Az ismeretlen tettes ellen megtett feljelentés alapja az – tudomásunk szerint –, hogy a Budapest Televízió dolgozóinak többsége éveken át fiktív megbízási szerződések alapján kapta a fizetésa mintegy 60-70 százalékát. A feljelentő, a cég egy volt dolgozója azt állítja, hogy az embereket többnyire minimálbérre jelentették csak be.

A nettó minimálbér és a tényleges nettó bér közötti különbözetet pedig fiktív megbízási szerződésekre fizette ki a televízió vezetősége, dolgozónként 50 és 150 ezer forint összegeket havonta. A fiktív megbízási szerződésekből egyetlen ember sem kapott, pedig többször kérték.

Az így kifizetett pénzek illetve munkavállalók után a Budapest Televízió Zrt. semmilyen közterhet nem fizetett. Ezzel a „módszerrel” évente 25-30 millió forintot fizethettek ki a dolgozóknak (feketén), ezt a pénzt a zrt. könyvelésében nem szerepeltette. Ez a „játék” legalább három évig működött a Bp TV-nél, tehát a csalás értéke összességében megközelíti, vagy meg is haladja a 100 millió forintot.

A nyomozás csalás gyanúja miatt indult a VIII. kerületi kapitányságon augusztus közepén, ahonnan néhány nap múlva a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik gazdaságvédelmi osztályára került az ügy. Amikor itt észlelték, hogy a feljelentés tárgya munkáltatással összefüggésben elkövetett adócsalás gyanúja lehet, az eljárást átadták a VPOP Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatalának, mivel ilyen ügyben a vám- és pénzügyőrségnek van hatásköre eljárni.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Itthon

Új cégbe mentené át magát a Budapest Tv?

Budapest Európa Televízióként működne tovább a felszámolás alatt álló Budapest Tv, de az Európa műsorszolgáltatási kérelmét a médiahatóság törölte. Nem világos, hogy a változástól a felszámolási eljárás miként rendeződhet.

hvg.hu Itthon

Napokon belül megszűnhet a Budapest TV

Napokon megszűnhet a Budapest TV adása – tudta meg a hvg.hu, mivel felmondtak a Budapest Televízió Zrt. dolgozóinak, a hitelezők pedig nem járultak hozzá a cég további, veszteséges működéséhez.

Csikász Brigitta Itthon

Elvitték a rendőrök a Budapest TV tulajdonosát

A szépemlékű Budapest TV épületéből vitték be a VIII. kerületi kapitányságra a felszámolás alatt álló műsorszolgáltató cégének tulajdonosát, Bródy Pétert hétfőn. A rendőrség sikkasztás gyanúja miatt nyomoz a vállalkozóval szemben – tudta meg a hvg.hu.

Szijjártó Péter Belgrádban kampányol

Szijjártó Péter Belgrádban kampányol

Felcsúton gyűjtöttek aláírást a kétfarkúak - fotók

Felcsúton gyűjtöttek aláírást a kétfarkúak - fotók

Ebből a Porschéból a világon sincs sok, és itt van egy magyar rendszámmal

Ebből a Porschéból a világon sincs sok, és itt van egy magyar rendszámmal

Kinyitott a Balaton

Kinyitott a Balaton

Egy „szellemileg is tisztán tartott” kulthely, amely „sziget az általános tahóságban”

Egy „szellemileg is tisztán tartott” kulthely, amely „sziget az általános tahóságban”

Boldog magyar szumósok

Boldog magyar szumósok