szerző:
MTI

Egy férfit több mint egy tucatnyi szúrással megölt, két másikat pedig bántalmazott és kirabolt az a bűncselekmények elkövetésekor még fiatalkorú mindszenti férfi, akit kedden jogerősen tizenöt év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla; az elkövető egy italboltban választotta ki áldozatait.

A későbbi sértett, egy 54 éves mindszenti férfi 2005. szeptember 17-én az esti óráktól kocsmában volt, csak másnap reggel hat körül indult haza. Nem sokkal később utána ment a vádlott.
   
A sértett hazatértekor a vádlott is bement a ház kertjébe, hogy különböző vagyontárgyakat ellopjon. Már a kertben bántalmazta áldozatát, majd ezt folytatta a házban is. Tizenhétszer megszúrta, egy éles eszközzel tizenháromszor fejtetőn csapta és legalább ötször megütötte a sértettet, aki belehalt sérüléseibe. Halálát - többek között - koponyatörés, agyzúzódás és szívének szúrt sérülése okozta.
   
A gyilkos ezután felmosta a ház helyiségeit, majd az udvaron egy gödörbe temette a holttestet és saját véres ruhadarabjait. Ezután átkutatta a házat, és magához vett egy mobiltelefont, amelyet még aznap hétezer forintért eladott.
   
Három órával korábban a vádlott egy másik, szintén a kocsmából távozó, erősen ittas férfit is követett, majd felajánlotta neki, hogy hazakíséri. Miután a sértett ezt elutasította, a vádlott megragadta a férfi nyakát, a földre lökte, megütötte, és elvette pénztárcáját - két zálogjeggyel együtt - és a mobiltelefonját, amelyet aztán a kocsmában 1500 forintért eladott.
   
A gyilkosság előtt egy héttel a vádlott három társával követett el hasonló bűncselekményt. Akkor az italbolt hátsó udvarán támadtak rá egy férfira - aki a bántalmazás miatt orrcsonttörést szenvedett -, és tízezer forintot zsákmányoltak tőle.
   
A táblabíróság nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, társtettesként, csoportosan elkövetett rablás, testi sértés és rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és jogerősen 15 év szabadságvesztésre ítélte, amelyet a fiatalkorúak börtönében kell letöltenie.
   
Szintén fiatalkorú társaira jogerősen egy év tíz hónap szabadságvesztést szabott ki az ítélőtábla, a negyedik, nagykorú elkövető pedig öt év fegyházat kapott.
 
 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Vádat emeltek a mindszenti beteg halálának ügyében

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés ügyében vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház ügyeletes orvosa ellen a tavaly elhunyt mindszenti beteg ügyében.

Két pályán is vesztésre áll a kormány

Két pályán is vesztésre áll a kormány

Halálos motorbaleset történt Vértesacsán

Halálos motorbaleset történt Vértesacsán

Megsérült Dárdai fia, vége az idényének

Megsérült Dárdai fia, vége az idényének

A franciák azt kérik: nevezzünk meg egy magyar emlékhelyet, aminek kiemelt védelemre van szüksége

A franciák azt kérik: nevezzünk meg egy magyar emlékhelyet, aminek kiemelt védelemre van szüksége

Munkagép és autó is lángolt ma az országban

Munkagép és autó is lángolt ma az országban

Airsoft fegyverből lődözgettek járókelőkre szórakozásból autókázáskor

Airsoft fegyverből lődözgettek járókelőkre szórakozásból autókázáskor