szerző:
MTI

Nem kell majd a 100 napos türelmi idő a Fidesznek, amennyiben győz az országgyűlési választásokon és kormányt alakíthat, a munkát azonnal el kell kezdeni: egyebek mellett egymillió új munkahelyre, háromezerrel több rendőrre, az adórendszer átalakítására van szükség – mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Blikk szombati számában megjelent interjújában.

„A következő kormánynak, ha megkapja a bizalmat – és mi készen állunk erre –, egy estéje lesz, hogy megünnepelje a győzelmet. Másnap reggel munkához kell látni" – mondta a pártelnök a Blikknek. Szerint az első intézkedések között olyan „tehertételektől szabadulnának meg, mint például a közbiztonság hiánya, az ésszerűtlen politikai döntések, a BKV-sztorik vagy a mostani veszélyes költségvetés és az abból fakadó bajok”. Hangsúlyozta, hogy jobb költségvetés kell, takarékosabb gazdálkodás és munkahelyteremtés.

Megjegyezte, hogy jelenleg egymillióval kevesebb munkahely van Magyarországon, mint 20 évvel ezelőtt. „Ha nem tudunk ennyi munkahelyet teremteni, nem jutunk ki a bajból. De egy embert foglalkoztatni ma kész csőd, a kormány az adórendszerrel bünteti a vállalkozásokat. Ezeken kell változtatni” – fogalmazott Orbán Viktor.

Arra a kérdésre, hogy mennyi türelmi időt kérne, ha kormányt alakíthatna azt válaszolta: „Ezzel nem számolok. Eddig kijárt 100 napos türelmi idő, nekünk nem kell majd”. Az, hogy mennyi idő kellhet, Orbán Viktor szerint az annak a függvénye, hogy milyen gyorsan tudnak munkahelyeket teremteni. Szerinte a következő év már könnyebb lehet. „Nem csodákban vagy hitelekben kell gondolkodnunk, hanem magunkra kell számítanunk” –a mondta.

„Komoly, nagy ívű vállalásokat fogok tenni, és azokat be is tartom majd” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a mezőgazdaság számára komoly távlatokat lát. Sokkal többen tudnának ott dolgozni, mint most. A Blikk-interjúban elmondta azt is, hogy több új hidat szeretnének. A lerombolt Ipoly-hidak újjáépítését, Budapesten egy gyaloghidat is szeretnének építeni. Magyarországon emellett komoly tranzitgazdaságot is érdemes lenne létrehozni. Európa becsatlakozási pontja ugyanis Magyarországon van – sorolta.

A Fidesz elnöke kijelentette: felelős politikusok nem tehetik meg, hogy nem öntenek tiszta vizet a pohárba. A hivatali visszaéléseket fel kell tárni, az azt elkövetőket meg kell nevezni és a büntetéseket ki kell szabni.

Nem kell ehhez új apparátus. Ha egy miniszter átveszi a területét, akkor az átadás-átvétel során kiderül, hogy hol szükséges vizsgálat. „Az ország legfelső vezetőiig húzódó ügyek várnak kivizsgálásra. Lezáratlan ügyeket nem vihetünk magunkkal a jövőbe” – jelentette ki.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Vélemény

Lesz-e Fidesz-sárkányfű a Jobbik-sárkány ellen?

„A Fidesznek nincsen Jobbik-stratégiája, mert egy olyan pártnak, amely 60 százalékos választási győzelmet arat, erre nincs szüksége.” – jelentette ki az uniós választást követően Kósa Lajos. Súlyos politikai tudatlanságról tanúskodik, ha ezt valóban így gondolják a legnagyobb ellenzéki párt mérvadó stratégái. Az a harcmodor ugyanis, amit a mérsékelt jobboldal az antiszemita-rasszista „veszettek” megszelídítésére és beidomítására tíz éve kidolgozott, csődöt mondott.

MTI Világ

Orbán semmit nem vár Szécsénytől

Az Európai Unió fellépése, amely valószínűleg hosszú jogi procedúrát jelent majd, nem pótolhatja az egyértelmű és erőteljes magyar nemzeti alapú választ - hangsúlyozta Orbán Viktor a magyar-szlovák ellentétekről csütörtökön Brüsszelben magyar újságíróknak.

hvg.hu Itthon

Orbán: "a 2010-es az elmúlt 20 esztendő legveszélyesebb költségvetése"

A Gyurcsány-Bajnai kormányok úgy kezelik az országot, mintha az egy nagy BKV lenne – ez volt a vezérmotívum a Fidesz politikai évadnyitó gyűlésén Budapesten, a Millenárison. A gyűlésen országgyűlési képviselők, választókerületi elnökök, önkormányzati, helyi és megyei tisztviselők vettek részt

MTI Itthon

Mesterházy: a költségvetés visszavonása káoszt okozna

„Őrület”, káoszt okozna – így reagált Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakciójának vezetője Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének kijelentésére, hogy kormányra kerülése esetén visszavonná a 2010-es költségvetést – adta hírül vasárnap a heol.hu Heves megyei internetes oldal.

Megharaptak, majd fojtogattak egy MSZP-s aktivistát Budapesten

Megharaptak, majd fojtogattak egy MSZP-s aktivistát Budapesten

PRK: Örökkévalóság Részvénytársaság

PRK: Örökkévalóság Részvénytársaság

Ez még tetézheti a klímaváltozást: kiszámolták a műanyagtermékek szénlábnyomát

Ez még tetézheti a klímaváltozást: kiszámolták a műanyagtermékek szénlábnyomát

Fotók érkeztek a sínekre zuhant Ford Mustangról

Fotók érkeztek a sínekre zuhant Ford Mustangról

Utolsó ellentámadásba kezdett a vesztésre álló ukrán elnök

Utolsó ellentámadásba kezdett a vesztésre álló ukrán elnök

Hatalmas, meserészleteket ábrázoló festmény került egy józsefvárosi panelházra

Hatalmas, meserészleteket ábrázoló festmény került egy józsefvárosi panelházra