szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megkezdődött a közokirat-hamisítás bűntettével vádolt Joav Blum büntetőpere a Székesfehérvári Városi Bíróságon szerdán; a vádlott nem vallotta magát bűnösnek, de részletes vallomást tett.

A vádemelésre azért került sor, mert a vádlott Sukorón csak névlegesen létesített lakóhelyet, azaz az általa megjelölt ingatlant nem kívánta életvitelszerűen használni. A védő - Bánáti János - szerint az ügyben nem történt bűncselekmény, mert azzal, ha valaki ténylegesen nem lakik azon a címen, ahova bejelentkezett, nem követ el úgynevezett intellektuális közokirat-hamisítást.

Joav Blum a bíróság kérdéseire válaszolva elmondta: felújítás, renoválás után ténylegesen lakóhelyként akarta használni az ingatlant, abban azonban édesapja halála megakadályozta. Az ügyben délután tanúkat hallgat meg a bíróság.

A Fejér Megyei Főügyészség márciusban rendelte el a nyomozást a közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt, mert a feltárt adatok szerint a sukorói ingatlanra csereszerződést kötő Joav Blum a bejelentkezéskor életvitelszerűen nem lakott az általa bejelentett sukorói lakcímen, "így fiktív adat került a közhiteles lakcímnyilvántartásba".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Menczer Tamás: George Clooney egy jó színész, de nem világpolitikai orákulum

Menczer Tamás: George Clooney egy jó színész, de nem világpolitikai orákulum

Szabó Tímea elvégezte a kormány munkáját, kérdés, mit lépnek erre

Szabó Tímea elvégezte a kormány munkáját, kérdés, mit lépnek erre