szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Népszabadság információi szerint a 2002-ben nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás tetteseinek elfogására indított nyomozás kudarca több rendőrtiszt karrierjét is derékba törte, közülük többen le is szereltek, ám az ügyről egyelőre mindenki hallgat.

A lap szerdai számában megjelent írás Kovács Lajos ezredes távozása kapcsán feleleveníti a móri nyomozás körüli anomáliákat, idézve az ezredes véleményét, aki szerint néhány rendőri vezető meggyőződése Kaiser Ede és Hajdú László bűnösségéről akadályozta a valódi szakmai vitát, és félrevitte a nyomozást.

A Népszabadság szerint az egykori móri nyomozócsoport számos tagja távozott a Nemzeti Nyomozó Irodától (NNI), sőt a rendőrségtől is. Köztük a nyomozásban kulcsszerepet játszó rendőrök is, akik fenntartások nélkül hittek Kaiser és Hajdú bűnösségében. Egy főosztályvezető leszerelt, miután főelőadói posztot kínáltak neki "móri teljesítménye elismeréseként" a gazdaságvédelmi főosztályon. A Hajdú alibijét igazoltnak látó nyomozók egyike szintén leszerelt, a másik ma egy budapesti kerületi kapitányságon dolgozik.

Akiket a Népszabadságnak sikerült elérnie, azt mondták, nem nyilatkoznak az ügy jogerős lezárása előtt. A lap szerint valószínűleg nem akarnak úgy járni, mint Kovács ezredes, akit A Mór megtette... című könyvéért - rendőrségi források szerint - államtitoksértés miatt feljelentettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Duma Aktuál: Ki se fér a monitorra, úgy kilőtt az üzbég krumplifogyasztás

Duma Aktuál: Ki se fér a monitorra, úgy kilőtt az üzbég krumplifogyasztás

Újabb szentségtörés: itt az összkerekes BMW M3 és M4

Újabb szentségtörés: itt az összkerekes BMW M3 és M4

Hamarosan a teljes felsőoktatásban kiépül a pártállami rendszer

Hamarosan a teljes felsőoktatásban kiépül a pártállami rendszer