szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Javult a főváros levegője, csökkent a káros anyagok szintje, ezért előreláthatólag nem lesz szmogriadó a hétvégén - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa pénteken.

Közlése szerint a szálló por és a nitrogén-dioxid koncentrációja jelentősen csökkent. A szálló por szintje csak néhány helyen haladja meg az egészségügyi határértéket, de sehol sem éri el a tájékoztatási küszöbértéket.

Ha két napig a tájékoztatási küszöbérték felett van legalább két helyen valamelyik káros anyag szintje, akkor elrendelhetik a szmogriadó enyhébb változatát - mondta a szakértő. Hozzátette, hogy a következő napokban tovább javulhat a levegő.

A meteorológus tájékoztatása szerint pénteken helyenként felszakadozik a felhőréteg és kisüthet a nap, de a hétvégén újra beborul; légmozgás továbbra sem várható, ezért a jövő héten újra romolhat a főváros levegője.

A szálló por koncentrációja csütörtökön még majdnem minden mérési ponton meghaladta az egészségügyi határértéket a fővárosban. Más káros anyagok koncentrációja lényegesen alacsonyabb volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!