szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Települési szilárd hulladéklerakók rekultivációját megalapozó vizsgálatok és dokumentáció elkészítése, valamint a bezárt lerakók egyes fenntartási-megelőző munkálatainak támogatására írt ki 250 millió keretösszegű pályázatot a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) – közölte a zöldtárca pénteken.

A pályázati keretösszegből a települési önkormányzatok akár 7 millió forint vissza nem térítendő támogatást is igényelhetnek, önerő biztosítása nélkül. A támogatás forrást biztosít az önkormányzatok számára a települési hulladékot fogadó bezárt hulladéklerakók rekultivációjához szükséges dokumentációk - így környezetvédelmi felülvizsgálatok, rekultivációs tervek – kidolgozására, az ehhez szükséges vizsgálatok, felmérések elvégzésére, illetve a környezetvédelmi hatósági engedély megszerzésére.

Az összeg felhasználható a rekultiváció megkezdését megelőző, az illegális lerakó használat megakadályozását szolgáló beruházások megvalósítására, valamint a lerakók takarását és ellenőrzését szolgáló munkálatok elvégzésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!