szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A múlt heti BKV-sztrájkkal kapcsolatban felmerült plusz költségeinek, közel 100 ezer forintnak a megtérítésre tart igényt Budafok-Tétény önkormányzata a BKV-tól - adta hírül pénteken az önkormányzat az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján.

Szabolcs Attila a főpolgármesterhez írt levelében azzal indokolja a kerület költségeinek megtérítésére vonatkozó igényét, hogy törvény szerint a Fővárosi Önkormányzat feladata a tömegközlekedés biztosítása, ám erre nem volt képes. Ezt kellett a kerületnek erejéhez képest fenntartania. Emellett üdvözli, hogy a BKV elismeri a sztrájk által az utazóközönségnek okozott károkat és ezért kárpótolni kívánja a bérlettulajdonosokat. A sztrájk szerinte azonban ugyanúgy kárt okozott az önkormányzatnak is, mert annak kisbuszával és más gépkocsikkal szállították az embereket.
 
A polgármester közel két és félezer kilométer megtett utat és mintegy 150 óra plusz munkaidőt tartalmazó menetlevelekkel dokumentálta az elvégzett munkát és felszólította a BKV vezérigazgatóját, hogy 15 napon belül fizesse meg a kerület által megelőlegezett összeget - áll a közleményben.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!