szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította, hogy a szocialista Veres János és a Népszava korábbi kiadója megsértették Orbán Viktor személyiségi jogait - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz sajtóosztálya.

2008-ban, Orbán Viktor egyik, az IMF-hitellel kapcsolatos nyilatkozatára Veres János úgy reagált, hogy "ha Orbán Viktornak lehetősége lenne rá, biztosan ellopná ezt a pénzt". A Népszava közölte ezt a nyilatkozatot - idézte a per tárgyát képező kijelentést a sajtóosztály. A bíróság pénteken kötelezte a Népszava akkori kiadóját a jogsértések abbahagyására, illetőleg eltiltotta a további jogsértésektől. 
  
Veres Jánost és a kiadót arra is kötelezi a jogerős ítélet, hogy közlemény formájában adjanak elégtételt Orbán Viktornak, amelyben a jogsértés elkövetése miatt sajnálkozásukat is kifejezik. Veres János és a lapkiadó ezen felül köteles 500 ezer forint kártérítés megfizetésére is, kamatokkal együtt - olvasható a közleményben.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok