szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Such György elnöki mandátumának meghosszabbítására tett javaslatot a Magyar Rádió kuratóriumi elnökségének kétharmada kedden - közölte Rangos Katalin, a testület szocialista elnöke

Az elnök elmondta, hogy a kuratóriumi elnökség döntésével újabb négy évre ajánlja meghosszabbítani a rádió jelenlegi elnökének mandátumát a nagykuratóriumnak. A civil delegáltakkal kiegészült elnökség, vagyis a nagykuratórium március 25-én dönt a javaslatról.

Such György mandátuma egyébként július végén járna le, de a szocialisták, az MDF és az SZDSZ delegáltjainak szavazataival azt meghosszabbíthatják. A Fidesz-KDNP delegáltjai nem vettek részt a szavazáson - tájékoztatott Rangos Katalin. Az elnök szerint döntésük előkészített és törvényes volt; "az elnök és a kuratórium közötti viták dacára sem akartuk, hogy a rádió olyan sorsra jusson, mint a köztévé" - fűzte hozzá. 

Gál András Levente, a kuratóriumi elnökség Fidesz által delegált elnökhelyettese elmondta, hogy azért tartózkodtak a szavazástól, mert méltatlannak és elfogadhatatlannak tartották az elnökválasztás előkészítetlenségét. Mint hozzáfűzte: alapvető kérdésekre nem kaptak választ az ülésen megjelent Such Györgytől, amit szintén sérelmeztek a Fidesz-KDNP-delegáltak.

"A végső szót a nagykuratórium mondja ki" - emlékeztetett az elnökhelyettes. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyurcsány-ügy

Such György védelmében, avagy mondd meg az igazat

Nem akarok aláírási kampányt indítani, nem kívánom híveimet a Kossuth térre hívni, csak szerényen megjegyzem: teljesen felesleges keresztes hadjáratot indítani a „hírhozó” Such György ellen. A Rádió elnökének döntése, a Lamperth és Szekeres bizalmas mondatait tartalmazó felvétel nyilvánosságra hozása segítheti az álláspontok tisztázását, későbbi kompromisszumok megalapozását.

Vélemény

Such György és a herkulesi feladatok

Such György, a Rádió új elnöke ígéretet tett, hogy eltávolítja a főállású magyarkodás bajnokait, és – ami legalább ugyanilyen fontos – nem engedi vissza a jelenlegi hatalom szervilis tányérnyalóit sem. De nem állhat meg itt. A rádiónak modernizációra, őrség- és generációváltásra van szüksége.

A gyerekek védelmére hivatkozva indított eljárást a Médiatanács az RTL ellen, mert leadták a szivárványcsaládokról szóló hirdetést

A gyerekek védelmére hivatkozva indított eljárást a Médiatanács az RTL ellen, mert leadták a szivárványcsaládokról szóló hirdetést

Kiküldték a hétvégi AstraZeneca oltásokat lemondó sms-eket

Kiküldték a hétvégi AstraZeneca oltásokat lemondó sms-eket

A közepes és nagy magyar cégek 70 százaléka ígér fizetésemelést

A közepes és nagy magyar cégek 70 százaléka ígér fizetésemelést