szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csapody Miklós, az MDF fővárosi képviselőjelöltje vasárnap este az MTI-nek cáfolta azt a sajtóinformációt, hogy függetlenként indulna az országgyűlési választásokon. Arra a kérdésre viszont nem kívánt válaszolni, hogy visszalép-e hétfő délutánig.

A képviselőjelölt annak kapcsán reagált az MTI-nek, hogy az ATV híradója szerint Csapody Miklós úgy döntött, függetlenként indul. Csapody Miklós közölte: már kérte a televízió hírigazgatóját a hibaigazításra.
A Népszabadság szombaton azt írta: Csapody Miklós, aki nem került fel egyik listára sem, a választmányi ülésen bejelentette, hogy "kiszáll", ami azt is jelentheti, hogy az MDF nem tud budapesti listát állítani.
Csapody Miklós vasárnap este az MTI-nek azt mondta: nem lépett ki sehonnan. Úgy fogalmazott: "az MDF országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje vagyok". Arra a kérdésre, hogy visszalép-e hétfő délutánig, nem kívánt válaszolni. Amennyiben a képviselőjelölt úgy dönt, hogy visszalép, akkor az MDF-nek mindössze hét képviselőjelöltje marad, aki tisztán MDF-es színekben indul a fővárosban, ez pedig kevés a budapesti listaállításhoz.
Az MDF szombati országos választmányi ülését követően Makay Zsolt, a testület elnöke azt közölte az MTI-vel, hogy Dávid Ibolya pártelnök vezeti az MDF országos listáját, Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje pedig a budapesti lista élén áll.
Az országos lista első tíz helyén Dávid Ibolya mellett Herényi Károly elnökhelyettes, Kajdi József, az MDF kabinetvezetője, Makay Zsolt választmányi elnök, Pusztai Erzsébet pártigazgató, Karsai Péter elnökségi tag, Retkes Attila, az SZDSZ elnöke, Nagy Tamás, Somogyi Zoltán kampányfőnök és Juhász Zoltán szerepel.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Választás 2006

Balhés választási kerületek

Rágalmak, titokzatos adatgyűjtés, és zsarolási botrány súlyosbította az első forduló előtt a parlamenti választás küzdelmeit. Összeállításunkból kiderül, hogy a választók bizalma nem feltétlenül rendül meg a vizsgálatok nyomán elmarasztalt jelöltekben, s jobb, ha a visszaélések elszenvedői sem feltétlenül reménykednek a polgárok jóindulatában.

Társadalom

Már bocsánatot kérek!

Politikai performance-szá vált két MDF-es parlamenti képviselő, Herényi Károly és Csapody Miklós múlt csütörtöki sajtótájékoztatója, amelyen "megkövették" a fórumból kizárt, majd a Fideszhez átigazolt hajdani társaikat. Balsai István, Font Sándor, Kelemen András, Szászfalvi László, valamint az időközben elhunyt Horváth Balázs személyiségi jogi perben érték el, hogy a bíróság ne csak kártérítés - fejenként 2-2 millió forint - fizetésére, de nyilvános bocsánatkérésre is kötelezze az MDF-et.

Négy éven át küld biztonsági frissítéseket készülékeire a Samsung – az öné köztük van?

Négy éven át küld biztonsági frissítéseket készülékeire a Samsung – az öné köztük van?

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

3,5 millió forintért kerül kalapács alá az Apple szivárványos táblája

3,5 millió forintért kerül kalapács alá az Apple szivárványos táblája