Tetszett a cikk?

A Jobbik legfontosabb feladata, hogy megszüntesse az ország és az emberek jogfosztottságát - jelentette ki Morvai Krisztina, a párt EP-képviselője, államfőjelöltje egy lakossági fórumon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Eperjeskén vasárnap.

A párt eredetileg a helyi általános iskolában szerette volna megtartani rendezvényét, ezt azonban Pásztor Gábor, a település független polgármestere nem engedélyezte, így az intézmény melletti területen szólaltak fel a Jobbik szónokai. Az 1.300 lelkes, a magyar-ukrán határhoz közeli falu lakói közül kevesen, nagyjából százan voltak kíváncsiak a rendezvényre.

Morvai Krisztina - aki másfél órás késéssel érkezett meg Egerből -  ennek kapcsán elmondta: elszomorító, hogy a a helyi elöljáró betilthatja egy lakossági fórum megtartását, ez pedig - nézete szerint - nem a demokráciára, hanem diktatúrára emlékeztet. Ezért is kell felemelnünk fejünket, hiszen mi vagyunk itthon, és nem vagyunk hajlandóak többet úgy élni Magyarországon, mintha gyarmati sorban lennénk - hangsúlyozta a politikus.

A mintegy harminc, a Nemzeti Őrsereg egyenruháját viselő férfi és nő gyűrűjében az EP-képviselő arról beszélt, hogy a választásokon erőt kell mutatni a Jobbiknak, és "vissza kell venni a hazánkat azoktól, akik túszul ejtették". A Jobbik államfőjelöltje szerint április 11-én a párt legfontosabb feladata az, hogy az ország és az emberek jogfosztottságát megszüntesse.

A Jobbik gazdaságpolitikai programjának elemei közül a gazdaság magyarrá tételét, a kis- és középvállalkozók támogatását, a munkavállalók jogainak megerősítését említette. Morvai Krisztina szerint az emberek által termelt árut, profitot, tőkét itthon kell tartani, mert ennek itt a helye.

A helybéliek csendben hallgatták végig a Jobbik politikusának beszédét, aki a bűnözés helyzetével kapcsolatban leszögezte: "latin-amerikanizálódott" az ország, a gazdag kevesek biztonságban élnek, míg a többi emberrel pedig nem foglalkoznak. Az állam feladata az, hogy megvédje az állampolgárait - mutatott rá Morvai Krisztina, majd hozzátette, hogy a Jobbik hatalomra kerülése esetén kezdeményezni fogja a rendőrség megerősítését és a csendőrség felállítását.

A párt államfőjelöltje beszédének végén mindenkit arra buzdított, hogy menjen el a Jobbikra szavazni április 11-én, a voksolásra pedig vigye magával rokonait, ismerőseit is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Válaszolt a kormánynak George Clooney: Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt

Válaszolt a kormánynak George Clooney: Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt

A korlátozásoknál nagyobb csapás lehet a cégeknek, ha a válság miatt elfogy a vásárlók pénze

A korlátozásoknál nagyobb csapás lehet a cégeknek, ha a válság miatt elfogy a vásárlók pénze

Tényleg veszélyes készpénzt használni járvány idején? Itt a legújabb válasz

Tényleg veszélyes készpénzt használni járvány idején? Itt a legújabb válasz