Tetszett a cikk?

Vitára hívja a pártok országos listavezetőit Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) listavezetője.

A politikus vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: még az április 11-i első forduló előtt megrendezendő vitán a hat listavezető kifejthetné álláspontját arról, mi a véleménye az elmúlt ciklus kormányzati, ellenzéki teljesítményéről, illetve ismertethetné azt, milyen programmal kíván kiállni a választók elé.

A listavezető öt téma megvitatását javasolja: a magyar demokrácia megújítása, a kétharmados törvények köre; antikorrupciós stratégia; gazdasági esélyteremtés; a romák és nem romák békés együttélésének helyreállítása; a fenntartható Magyarország.

Schiffer András kezdeményezését azzal indokolta, úgy látja, hiányzik a választási kampányból az, hogy a mérvadó politikai szereplők a választópolgárok informálása érdekében ütköztessék elveiket. Hozzáfűzte: a Fidesz-KDNP, az MSZP, a Jobbik, az MDF és a Civil  Mozgalom listavezetőjét várja, lehetőleg a húsvét utáni héten a közszolgálati televízió által közvetített vitára.

Az MTI azon kérdésére, mekkora esélyt ad arra, hogy létrejöjjön a vita, hiszen már előtte többen is javaslatot tettek arra, Schiffer András közölte: bízik abban, hogy valamennyi országos listavezető tudatában van felelősségének, és komolyan veszi annyira a választókat, hogy elébe áll a vitának és nem fog bujkálni a választók elől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: Faleveleket eresztettem szélnek, de talán meglátszik egy épület terve belőlük

Doku360: Faleveleket eresztettem szélnek, de talán meglátszik egy épület terve belőlük

Már teszteli a Facebook az újabb társkeresős fejlesztését, videós villámrandikra lehet regisztrálni vele

Már teszteli a Facebook az újabb társkeresős fejlesztését, videós villámrandikra lehet regisztrálni vele

Radar360: Kérdések a kínai vakcina hatékonysága körül

Radar360: Kérdések a kínai vakcina hatékonysága körül