szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Seres Mária, a Civil Mozgalom (CM) elnöke szerint pártja legfontosabb feladata a pénzre és hatalomra éhes pártok féken tartása, vagyis a civil nyomásgyakorlás megjelenítése az Országgyűlésben.

A kilenc területi listával országos listát állító párt vezetője a Magyar Televízió Magyarország választ 2010 című műsorában szerda este hangsúlyozta: egyáltalán nem tartja lehetetlennek az Országgyűlésbe kerülést, ehhez ugyanis választókerületenként kizárólag háromezer választópolgár szavazatát kell megszerezniük. Seres Mária magát egy "négygyermekes, vidéki nőként" mutatta be, a CM jelöltjeit pedig "hétköznapi hősöknek” nevezte, akik azt érzik, hogy a változás bennük van, és azt csak maguktól várhatják. 

 

Seres Mária szerint Magyarországon ma "mindenki rosszul érzi magát", amiért elsősorban az értelmetlen vitákkal rossz példát mutató parlamenti pártok a felelősek. Műsorvezetői kérdésekre válaszolva kifejtette: jelenleg az államigazgatás és a közigazgatás is túlméretezett, ezért itt a pozíciók szintjéig kiterjedő takarékoskodásra van szükség. Kiemelte: az embereket szeretnék a kétkezi, „értelmes munkákra" visszavezetni, a segélyezés helyett pedig „ésszerű közmunkaprogramot” javasolnak, diplomás közmunkások bevonásával.

A CM országos listavezetője aláhúzta: az államnak garanciát kell vállalnia a nyugdíjak hosszú távú kifizetésére, pártja emellett felemelné, de ezzel egy időben maximalizálná is az öregségi nyugdíjat. Seres Mária úgy fogalmazott, hogy a "romaságnak feladata van Magyarországon". Hozzátette: partnerként kell kezelni a kisebbség tagjait, mert ha ellenségesen bánnak velük, "akkor ők is ellenségként fognak viselkedni, ami senkinek sem jó".

A külpolitikára kitérve azt mondta, hogy Magyarországnak gazdasági és történelmi okokból is egyértelműen kapcsolódnia kell például Oroszországhoz, a kettős állampolgárságot pedig automatikusan megadnák minden határon túli magyarnak. A beszélgetést Seres Mária azzal zárta, hogy nagyon számít a nők szavazatára, akiket arra kért, hogy ismerjék fel magukat benne. A Civil Mozgalom ugyanakkor azok szavazatát is várja, akiknek elege van a képmutatásból, illetve akiknek „könnybe lábad a szeme, amikor meghallják a Himnuszt” - fűzte hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Schiffer: ne félbűnözői csoportok privilégiuma legyen a politika

A Lehet Más a Politika nem pusztán protestpárt, a XXI. század Magyarországának problémáira próbál választ adni - mondta csütörtök este a Magyar Televízióban Schiffer András. Az LMP országos listavezetője a Magyarország választ 2010 című műsorban, pártját bemutatva leszögezte, hogy nem a "politikaundorból" kívánnak tőkét kovácsolni, inkább azt akarják, hogy az emberek újra szeressék meg a politikát.

MTI Itthon

Navracsics nem ígérte biztosra az adócsökkentést

A Fidesz arra készül, hogy ha kormányra kerül, akkor még idén adót csökkent, az pedig "kellemetlen meglepetésként" érné, ha ezt nem tudná megtenni; kérdés, milyen állapotban lesz az átadás-átvétel után a költségvetés - mondta a párt frakcióvezetője hétfőn a Magyar Televízió Magyarország választ 2010 című műsorában. Navracsics Tibor szólt arról is, hogy meg kell hosszabbítani az áprilisban lejáró kilakoltatási moratóriumot.

MTI Itthon

Az MTV lemondja a KDNP-vel tervezett stúdióbeszélgetést

A Magyar Televízió (MTV) az Országos Választási Bizottság (OVB) állásfoglalása szerint jár el és lemondja a KDNP-vel tervezett stúdióbeszélgetést - közölte a televízió csütörtök este az MTI-vel. Az OVB szerint a Fidesz-KDNP pártszövetségnek így dupla idő jutna.

MTI Itthon

Vona: csak a Jobbik

Vona Gábor szerint Magyarországnak a „politikusbűnözés” felszámolására, a magyar gazdaság talpra állítására és a közbiztonság javítására van szüksége, amelyet kizárólag az általa vezetett Jobbik Magyarországért Mozgalom képes megvalósítani.

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.

Beültek a sorfőr mellé, majd kiszálltak a pénzével

Beültek a sorfőr mellé, majd kiszálltak a pénzével

Fontos tudományos vizsgálat indult Magyarországon, és ehhez alsónadrágok is kellenek

Fontos tudományos vizsgálat indult Magyarországon, és ehhez alsónadrágok is kellenek