szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Lehet Más a Politika (LMP) szakszóvivője, Scheiring Gábor gazdaságpolitikai vitára hívja Bokros Lajost, az MDF miniszterelnök-jelöltjét.

Az LMP közleménye szerint a vita alkalmat adna arra, hogy "Bokros Lajos végre megismerje az LMP gazdaságpolitikai programját", és világossá válna az LMP és az MDF gazdasági filozófiája, valamint a két közgazdász-generáció felfogása közötti különbség. Scheiring Gábor, az LMP országos listájának nyolcadik helyén szerepel, a 29 éves közgazdász az angliai Cambridge-i Egyetem doktorandusza, számos tanulmány és tanulmánykötet szerzője, szerkesztője.

Az LMP korábban már javasolt vitát a pártok listavezetői között. Az erről szóló pénteki egyeztetésen a Fidesz és a Civil Mozgalom képviselői nem jelentek meg. A másik négy, országos listát állító párt végül nem tudott megegyezni a részletekben. Csak annyit fogadtak el, hogy közös levélben szólítják fel a vitán való részvételre Orbán Viktort, a Fidesz elnökét.

Pusztai Erzsébet, az MDF pártigazgatója kedden közölte: Bokros Lajos, az MDF kormányfőjelöltje továbbra is várja április 8-án, délelőtt tizenegy órára az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjeit a nyílt vitára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Kóka az LMP szekerét tolja?

Az atv.hu honlapján kedden megjelent cikk pletykákra hivatkozva azt állítja, Kóka János SZDSZ-frakcióvezető köre a Lehet Más a Politikát támogatja a kampányban. A sejtetés megdöbbentő, utánanéztünk, mi lehet igaz belőle.

Itthon

Bokros: ne vegyenek zsákbamacskát!

„Ha valaki egy ilyen primitív programmal jönne elő az egyetemen, azt azonnal megbuktatnám” – modta a konkurenciáról a szerda délben, egy érdi cukrászdában tartott sajtótízórain Bokros Lajos, a Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje. Az ezt követő, a hvg.hu számára készült interjúból kiderült: Bokros az állam és egyház elválasztásának híve.

hvg.hu Itthon

3 millió forintot dobtak össze az LMP-nek

Az LMP kedden jelentette be, hogy elfogyott a pénzük. A párt szerint az azóta eltelt két napban több mint hárommillió forint folyt be a szervezet nyílt kampányszámlájára.

MTI Itthon

Bokros: hogyan akar így a Fidesz kormányozni?

Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje szerint minden reformnak van költsége és haszna. A Magyar Televízió választási műsorának adott interjúban feltette a kérdést: ha a Fidesz azt mondja, nem ismeri a gazdaság helyzetét, akkor hogyan akar kormányozni?

Megváltozhat a Skoda százéves emblémája

Megváltozhat a Skoda százéves emblémája

2022 is Orbán és Karácsony párharcáról szól majd?

2022 is Orbán és Karácsony párharcáról szól majd?

Hiába kapta meg mindkét oltást az izraeli férfi, karanténba kellett vonulnia Magyarországon

Hiába kapta meg mindkét oltást az izraeli férfi, karanténba kellett vonulnia Magyarországon