szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP szerint a Fidesz már most megszegte a lényegében egyetlen konkrét választási ígéretét, mert erre az évre már nem tervez adócsökkentést.

Mesterházy Attila, az MSZP listavezetője a "7 nap a demokráciáért" sorozat részeként - Lendvai Ildikó pártelnökkel közösen - tartott szerdai sajtótájékoztatóján több idézetet is felolvasott Orbán Viktor korábbi nyilatkozataiból, amelyekben a Fidesz elnöke azonnali és radikális adócsökkentést ígért.

A szocialista politikus ezután a Kövér László fideszes választmányi elnök komlói fórumán elhangzottakra hivatkozva - miszerint "ez ebben az évben már nem fog menni" - azt mondta: a Fidesz semmit nem akar beváltani az ígéreteiből. Azt kérte a választóktól, hogy a vasárnapi döntésüknél vegyék figyelembe ezt a fajta politikusi hitelességet is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Havi 15 ezerrel több lesz a borítékban

A személyi jövedelemadó csökkentésével havonta 15 ezer forinttal több lesz egy átlagosan kereső magyar borítékjában; ennek ára a jövedéki adó megemelése - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő.

MTI Gazdaság

Adórendszer: ötletek és ígéretek

Az adórendszer átalakítását mind a hat, országos listát állító párt szükségesnek látja, a konkrét elképzeléseket azonban különböző részletességgel mutatják be választási programjukban. A kormánypárti pozícióba várt Fidesz radikális változásokat csak 2011-től tervez, de konkrétumokat nem árul el arra hivatkozva, hogy az átadás-átvétel után előkerülhetnek nem várt tételek.

MTI Itthon

Navracsics nem ígérte biztosra az adócsökkentést

A Fidesz arra készül, hogy ha kormányra kerül, akkor még idén adót csökkent, az pedig "kellemetlen meglepetésként" érné, ha ezt nem tudná megtenni; kérdés, milyen állapotban lesz az átadás-átvétel után a költségvetés - mondta a párt frakcióvezetője hétfőn a Magyar Televízió Magyarország választ 2010 című műsorában. Navracsics Tibor szólt arról is, hogy meg kell hosszabbítani az áprilisban lejáró kilakoltatási moratóriumot.

MTI Gazdaság

Kövér: idén nem lesz adócsökkentés

Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke szerint az új kormány ebben az évben nem fogja csökkenteni az adókat és járulékokat, a vállalkozók e terhei a ciklus végére, a munkavállalóké pedig az azt követő két évben mérséklődhetnek.

Magyarország is belekeveredett Szerbia és Montenegró legújabb párbajába

Magyarország is belekeveredett Szerbia és Montenegró legújabb párbajába

104 évesen győzte le a koronavírust egy világháborús veterán

104 évesen győzte le a koronavírust egy világháborús veterán

Felmentették a nőt, akiről azt hitték, hogy 28 évig tartotta fogva a fiát

Felmentették a nőt, akiről azt hitték, hogy 28 évig tartotta fogva a fiát