szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Critical Mass kerékpáros és babakocsis felvonulás indult szombaton 15 órakor a fővárosi Roosevelt térről.

A Critical Mass (Kritikus Tömeg) mozgalom magyarországi történetének 11. nagy felvonulását a Holland Királyság nagykövete indította útjára. Robert Milders a téren összegyűlt több ezer biciklista előtt hangsúlyozta, hogy autós és kerékpáros egyaránt felelős a közlekedés biztonságáért. "Pattanjanak minél többen nyeregbe, és tekerjenek felelősen" - mondta a kerékpáros kultúrájáról is ismert Hollandia magyarországi nagykövete.

©

A 2004 óta évente kétszer - áprilisban, a Föld napjához időzítve, és szeptember 22-én, az Európai Mobilitási Hetet záró autómentes napon - rendezett demonstráció célja a kerékpározás mint gyors és környezetbarát, várost és lakóit egyaránt kímélő közlekedési forma népszerűsítése, és a nyomásgyakorlás a döntéshozókra annak érdekében, hogy felgyorsuljon a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése.

A kerékpárosokhoz a Kodály köröndnél babakocsis felvonulók csatlakoztak. A kisgyermekes családok a fővárosi közterületek és közintézmények akadálymentesítésének fontosságára kívánják felhívni a figyelmet, és tiltakoznak az ellen, hogy babakocsival gyakran el sem lehet férni a járdán, az aluljárókat alig tudják használni, sok park és játszótér pedig koszos, szmogos és hangos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

"Ebből kezd már egy kicsit elegünk lenni" - Critical Mass-videó

Biciklisávot a Margit körútra! Biztonságot a bringásoknak Budapesten! Legalább 20 ezren vettek részt kedden este Budapest belvárosában a Critical Mass (Kritikus Tömeg) kerékpáros demonstráción. A bringások már jóval a fél hétre meghirdetett kezdés előtt gyülekezni kezdtek az V. kerületi Városháza park környékén. A rendezők a Városházát körülfogó utcákba terelték az embereket, így hamarosan bringalánc vette körül az épületet, mely a szervezők szándéka szerint a döntéshozókra való nyomásgyakorlást szimbolizálta. Tekintse meg a hvg.hu videóriportját!

Koronavírus: 1820 új fertőzöttet találtak, 38-an meghaltak

Koronavírus: 1820 új fertőzöttet találtak, 38-an meghaltak

Történelmi győzelmet aratott Hamilton

Történelmi győzelmet aratott Hamilton

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül