szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vasárnap délután 16 órakor lényegében nem volt sorban állás az igazolással szavazásra kijelölt szavazókörökben Budapesten – közölte Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője.

A legtöbb várakozási idő 16 órakor 2-3 perc volt a fővárosban, a 14-es országgyűlési egyéni választókerületben (X. kerület). A 3-as számúban (III. kerület) fél perc volt a várakozási idő, az összes többi fővárosi szavazókörben pedig a szavazatszámláló bizottságok OVI-nak megküldött jelentése szerint még ennyi sem.

A legtöbb várakozási idő egész nap legfeljebb tíz perc volt: ezt 7 órakor a III. kerületi 3-as számú választókerület és 9 órakor a XIII. kerületi, 19-es számú egyéni választókerület jelentette az OVI-nak. A legtöbb sorban állóról - 15 választópolgárról - ugyancsak a 3-as számú választókerület számolt be, reggel 7 órakor. 

Az adatokból kiderül: a tíz „kritikus” igazolással szavazásra kijelölt szavazókörből a fővárosi 3-as számú tűnik a leginkább „terheltnek”: 7 órakor 15 sorbanálló volt, 9 órakor 9, 11 órakor 1, 13 órakor 4, 15 órakor pedig nem volt sorban álló várakozó a szavazatszámláló bizottság előtt.

Egész nap „nullás” jelentéseket küldött (azaz nem volt sorbanálló) a miskolci, a fővárosi 8-as (VI. kerület), a 10-es (VII. kerület), a 21-es (XIV. kerület), a 26-os (XVIII. kerület) és a 28-as egyéni választókerületben (XIX. kerület).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megcsúsztak a magyar kirándulók, majd a gyökerekbe kapaszkodtak, hogy ne essenek le a hegyről

Megcsúsztak a magyar kirándulók, majd a gyökerekbe kapaszkodtak, hogy ne essenek le a hegyről

Jogellenes a Színművészeti dolgozóinak sztrájkja a Fővárosi Törvényszék szerint

Jogellenes a Színművészeti dolgozóinak sztrájkja a Fővárosi Törvényszék szerint

Gucci, Hermes, Louis Vuitton: meglepően jól állnak a luxusmárkák

Gucci, Hermes, Louis Vuitton: meglepően jól állnak a luxusmárkák