szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lázár Jánost, Hódmezővásárhely polgármesterét szeretné felkérni a leendő parlamenti Fidesz-frakció vezetőjének Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján, Budapesten arról, hogy milyen létszámú KDNP-frakciót terveznek, azt mondta: ez a kérdés Semjén Zsolt KDNP-elnöknek, valamint a Fidesz leendő frakcióvezetőjének illetékességi körébe tartozik, "aki reményeim szerint Lázár János lesz majd". A hódmezővásárhelyi polgármesterrel már folynak erről a megbeszélések, "őt szeretném felkérni erre a munkára" - közölte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Hódmezővásárhelyi III/III-asokat azonosítottak be

A magyar városok közül Hódmezővásárhelyen készült el elsőként az állambiztonsági szolgálatok 1956 és 1989 közötti helyi tevékenységét bemutató tanulmány - jelentette be Lázár János polgármester csütörtökön.

Csikász Brigitta Itthon

Rendet ígérnek a pártok, de titkolják, miből

Hihetetlenül lehangoló a közbiztonsággal kapcsolatos programok lapossága - vélekedett a hvg.hu-nak Finszter Géza kriminológus a pártok elképzeléseiről. Nem volt sokkal jobb véleménye Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőnek sem, aki szerint programok helyett kommunikációs üzeneteket kapnak a választók.

MTI Itthon

Fidesz: légből kapott a fideszes kormánynévsor

Légből kapottnak nevezte a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent, a leendő polgári kormány névsorát találgató cikk megállapításait Szijjártó Péter, a Fidesz elnök stábjának vezetője az MTI-nek.

hvg.hu Itthon

Fideszes csúsztatás a benzintender ügyében?

A kormányszóvivői iroda közlése szerint a Fidesz országgyűlési frakciója és Hódmezővásárhely önkormányzata is önként csatlakozott a benzintenderhez, bár korábban azt állították, más választásuk nem volt.

MTI Itthon

A Fidesz felsorolta az elszámoltatás műsorrendjét

Tíz plusz egy üggyel kezdené a Fidesz kormányra kerülése után az elszámoltatást, a felelősségre vonást: ezek közé tartozik a BKV "szétlopása", a kormányzati negyed, a sukorói kaszinóberuházás, a bábolnai földeladás, a Magyar Televízió székházának építése, a Magyar Posta székházának eladása, a "ferihegyi történések" - így a Malév privatizációja, majd visszaállamosítása -, a 2006. októberi 23-i események, a gazdaság adatainak meghamisítása, az állami vezetők végkielégítésének ügye, valamint az állami vezetők offshore érdekeltségeinek vizsgálata.

MTI Itthon

Romagyilkosságok: a titkosszolgálat szerint kizárt a külföldi szál

Alapos, részletes tájékoztatást kapott az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága a romák elleni támadások nyomozásáról - közölte Lázár János, a bizottság fideszes elnöke a testület csaknem három és fél órás ülése után újságírókkal. Elmondta: Iváncsik Imre titkosszolgálati államtitkár "teljességgel kizárta", hogy külföldi titkosszolgálat keze lenne a dologban. Igaz, vannak képviselők, akik ez utóbbiban kételkednek.

hvg.hu Itthon

MSZP-s csúsztatás a benzintender ügyében?

Az MSZP szerint a kormányzati benzin tenderhez csatlakozott a parlamenti Fidesz-frakció, s fideszes önkormányzatok is. Lázár János (Fidesz) szerint ugyanakkor ez a rendszer számukra adott, ha akarnának sem tudnának kilépni belőle. A tender miatt összehívott honvédelmi és rendészeti bizottsági ülés mindenesetre elmaradt.

hvg.hu/MTI Itthon

A Fidesz ismertette az elszámoltatás menetrendjét

Az elmúlt nyolc évben a kormányzó politikusok üzletszerűen fosztogatták magánérdekből az államkasszát -- fejtegette Lázár János fideszes országgyűlési képviselő március 26-i sajtóértekezletén. Egyben bejelentette, amennyiben Fidesz kormány alakul, 10+1 üggyel fogják elkezdeni az elszámoltatást, kezdve a BKV szétlopásától az állami vezetők offshore dolgáig. De ez csak a kezdet – tette hozzá.

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

500 millió éve élt ősrákra bukkantak Kínában, igen furcsán néz ki

500 millió éve élt ősrákra bukkantak Kínában, igen furcsán néz ki

Jávor Benedek: A Fidesz sorosozó politikája finanszírozza a gangbang partikat és a jachtokat

Jávor Benedek: A Fidesz sorosozó politikája finanszírozza a gangbang partikat és a jachtokat