szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Indul a strandszezon Budapesten, elsőként a Gellért és a Dagály fürdő nyári medencéit, valamint a Palatinus strandot nyitják meg a hétvégén. A jegyárak az idei szezonban egységesen 100 forinttal emelkednek, de van, ahol marad a korábbi ár.

 A  strandszezon szokás szerint május 1-jén kezdődik, az első májusi hétvégétől már fogadják a fürdőzőket a Gellért és a Dagály nyári medencéi, s várja őket a Palatinus is. A többi standot május közepén, illetve végén nyitják meg. A legkésőbb a tavaly újraindított Pünkösdfürdő kezdi fogadni a vendégeket: a tervek szerint a tanév végétől.

A szezonzárás szokás szerint augusztus végén lesz. A strandok május 1-jétől egységesen 10 és 19 óra között lesznek nyitva, de június 1-jétől augusztus 20-ig hétvégén - azaz pénteken, szombaton és vasárnap - tovább, este 8 óráig várják a vendégeket.  Az árak alig változnak: az emelés mindössze százforintos lesz, kivéve a Dagályban és a Csillaghegyi strandon, ahol nem növekedtek a jegyárak.

Az idén bevezetik a szezonbérletet, amely minden strandra érvényes május 1-jétől augusztus 31-ig. A felnőttbérlet ára 48 ezer, a gyereké 38 ezer forint. A bérlet nem átruházható, és ha a strand rossz idő miatt zárva tart, a Dagály fürdő medencéi várják a fürdőzőket. A Strandváró program keretében hétfőtől péntekig minden nap más-más strand látogatható 50 százalékos kedvezménnyel. Hétfőn a Dagály, kedden a Paskal, szerdán a Csepeli strand, csütörtökön a Római, pénteken a Csillaghegyi strand várja féláron a látogatókat. A délutáni kedvezményes jegy zárás előtt három órával vásárolható meg, ára megegyezik a strandváró program jegyével. A két kedvezmény egyszerre nem érvényesíthető.

Az idei szezonban ismét lesz négyszemélyes családi jegy, 2 felnőtt és 2 gyerek együtt összesen 400 forintot spórolhat ezzel a jegy árából. A belépés kétéves korig ingyenes, 14 éves korig gyerekjegyet, e fölött pedig teljes árú jegyet kell váltani. A strandokra - a fürdőkhöz hasonlóan – az újonnan bevezetett proxy belépőórákkal lehet bemenni. Kivétel a legrövidebb ideig nyitva tartó legkisebb strand, Pünkösdfürdő, ahol marad a tavalyi karszalagos beléptetés.

A tavalyi siker után idén is lesz Strandok éjszakája, a tervek szerint nyár közepén. A népszerű, Cinetrip által szervezett bulik nyárra kiköltöznek a szabadba, ahol kétszer tartanak party-t, júliusban és augusztusban. A hagyományoknak megfelelően június elején megrendezik a Szigeti sportvarázst a Margitszigeten, ezen kívül több sportprogram is várja a mozogni vágyókat a különböző strandokon - olvasható a BGYH közleményében.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bartók-darab nevét vette fel az Alapjogvédő Iroda

Bartók-darab nevét vette fel az Alapjogvédő Iroda

Dragomán György: Az anyai szeretet olyan fizikai erő, mint a gravitáció, csak még annál is erősebb

Dragomán György: Az anyai szeretet olyan fizikai erő, mint a gravitáció, csak még annál is erősebb

Egyelőre nem érkezett meg a három év alatti gyerekek oltása a háziorvosokhoz

Egyelőre nem érkezett meg a három év alatti gyerekek oltása a háziorvosokhoz