szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sem a gázspray, sem a figyelmeztető lövés nem állította meg azt a dühöngő férfit, aki családját fenyegette, majd a kiérkező rendőrre is rátámadt; a körzeti megbízott végül célzott lövést adott le, a támadó a lábán sérült meg.

A rendőrséget kedd délután családi veszekedéshez riasztották. Az elsődleges információk szerint egy idős férfi erőszakosságával, fenyegetésével veszélyeztette családtagjainak testi épségét. A családtagok elmenekültek, és értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező körzeti megbízottra szintén rátámadt a vasvillával felfegyverkezett 70 éves férfi - ismertette a részleteket a szóvivő.

A körzeti megbízott "a szolgálati szabályzatot és az arányosságot betartva" először felszólította a támadót, de mivel a szóbeli figyelmeztetés hatástalan maradt, a rendőr gázsprayt használt, ám ez sem hatott. Ezt követően figyelmeztető lövést adott le a körzeti megbízott, de ez sem késztette megállásra az intézkedő rendőrre támadó férfit. A körzeti megbízott ezután célzott lövést adott le, és a 70 éves férfi a lábán megsérült. Ez fékezte meg, majd a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. 

A dühöngő férfi ittas volt. "Az elsődleges parancsnoki vizsgálat megállapította, hogy az intézkedő körzeti megbízott szakszerűen, jogszerűen és arányosan járt el".    A Csobajra kiérkező rendőri erőknek nem kellett intézkedniük, a rendőrség azonban - a szükséges ideig - visszatérő ellenőrzéseket tart a községben. Az ügy további vizsgálatát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Nyomozóügyészség folytatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beugrott a Dunába a Margit hídról egy 19 éves férfi

Beugrott a Dunába a Margit hídról egy 19 éves férfi

Százezer adag influenzavakcinát adott át az államnak a Sanofi

Százezer adag influenzavakcinát adott át az államnak a Sanofi

Marabu Féknyúz: Mi az a köztévé?

Marabu Féknyúz: Mi az a köztévé?