szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány meghosszabbította a gázfogyasztás szociális támogatását - a jogszabály a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

Idén a gázár szociális támogatása január 1-től április 30-ig járt, a kormány ez utóbbi határidőt június 30-ra tolta ki. Ezzel együtt megemelte a támogatott gáz mennyiségét is, alap esetben 40 800 megajoule-ról 43 400 megajoule-ra. A nagycsaládosok pedig nem 81 600, hanem 86 800 megajoule-ig kapnak támogatást a gátfogyasztáshoz. Térfogatban ez 76, illetve 153 többlet köbmétert jelent.

Ugyanezen rendelet mondja ki azt is, hogy a krízishelyzetben lévő személyek támogatására szolgáló alapba - magánszemélyek, cégek és más szervezetek egyaránt - nem április közepéig, hanem a hónap utolsó napjáig fizethetnek be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap gazdaság

Kevesebb gázártámogatás

Jövőre 82 milliárd forintot szán a kormány távhő- és gázártámogatásra, szemben az idei 112 milliárddal. Emiatt kismértékben csökkenti a két felsőbb jövedelmi kategóriában adható gázártámogatás összegét (a mindenkori öregséginyugdíj-minimumot 2-2,5-szeresen meghaladó jövedelműeknél marad a 40,12 forint, a 2,5-3-szorosoknál pedig a 32,83 forint támogatás gázköbméterenként). A támogatott fogyasztás mértéke is csökken, a normál háztartások 2 ezer, a nagycsaládok

MTI Itthon

Megnyesik a gázártámogatást

Megváltozik jövőre a gáz- és távhőtámogatási rendszer - értesült a Népszava, amely szerint a konkrét változtatásokról nincs még meg valamennyi döntés.

Halálra gázoltak egy nőt a zebrán Dabason

Halálra gázoltak egy nőt a zebrán Dabason

Elnyerte a kritikusok díját Horvát Lili filmje egy A kategóriás filmfesztiválon

Elnyerte a kritikusok díját Horvát Lili filmje egy A kategóriás filmfesztiválon

Újabb két teremből zárták ki az SZFE hallgatóit

Újabb két teremből zárták ki az SZFE hallgatóit