szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Harminc önkormányzat részvételével indul újra idén az ITD Hungary Befektetőbarát Önkormányzatok Programja.

Az idei program során az önkormányzatoknak lehetőségük nyílik arra, hogy elkészítsék befektetés-ösztönzési stratégiájukat, valamint bekerüljenek a települési befektetési adatbázisba, amelynek része egy online megkeresésküldő szolgáltatás is - emelte ki Kilián Csaba, az ITD Hungary vezérigazgatója kedden a program megnyitóján. Hozzátette: az új szolgáltatás révén az adott önkormányzatok hatékonyabban tudják felhívni a külföldi vállalkozók figyelmét befektetési lehetőségeikre.

Mint arra KIlián Csaba emlékeztetett, a tavalyi program eredményeként az ITD Hungary hat olyan pozitív befektetési döntéssel zárult projektet kezelt, amely a programban részt vevő településeken valósul meg, mintegy 58 millió euró befektetési értéket és 1300 munkahelyet teremtve.

Kedden átadták a Financial Times fDi Magazine okleveleit is azoknak a településeknek, amelyeket a magazin a jövő európai városainak és régióinak választott. A felmérésben Kelet-Európában a harmadik legvonzóbb befektetési környezetet biztosító nagyvárosnak választották Budapestet, ezzel a magyar főváros Prágát és Pozsonyt is megelőzte.

Szintén előkelő helyet szerzett a listán Miskolc és Debrecen is, mivel a lap szerint a két város a kelet-európai régióban a negyedik és az ötödik legjobb befektetési stratégiával rendelkezik.

Kelet-Európa legjobb külföldi tőkebefektetési (FDI) stratégiájával rendelkező régiója az észak-alföldi régió lett, míg a legversenyképesebb kelet-európai régiók listáján Közép-Magyarország a harmadik, a közép-dunántúli régió pedig a tizedik helyezést érte el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Kétmilliós javaslat: megszüntetnék az ITDH egyik osztályát

Egy nyilvánosságra még nem hozott tanulmány szerint nincs szükség a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (ITDH) jelenlegi befektetés-ösztönző tevékenységére, szorgalmazza viszont egy olyan egyablakos rendszer kialakítását, amely csupán a kamarai tagokat segítené tanácsadással. A szaktárca bírálja a javaslatot, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara felkarolná. A tanulmány szerzője egy kamarai háttérintézmény, az egyik megrendelője pedig az ITDH. Az írásért még senki nem fizetette ki a 2 millió forintos megbízási díjat.

hvg.hu Karrier

Kilián Csaba az ITD Hungary új vezérigazgatója

Kilián Csaba befektetési igazgatót kérte fel az ITD Hungary Zrt. vezérigazgatói teendőinek ellátására Rétfalvi György vezérigazgató visszahívását követően Varga István gazdasági miniszter - közölte a minisztérium az MTI-vel kedden.

Gyurcsány: Szegények voltunk, mint a templom egere

Gyurcsány: Szegények voltunk, mint a templom egere

Százezreket érintő változás jön a tévézésben, megújul az ingyenes és a fizetős mindigTV

Százezreket érintő változás jön a tévézésben, megújul az ingyenes és a fizetős mindigTV

Így látták a jövőt az 50-es években: új gazdára vár 3 futurisztikus Bertone autó

Így látták a jövőt az 50-es években: új gazdára vár 3 futurisztikus Bertone autó