szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik egy parlamenti vizsgálóbizottság felállításával kívánja felderíteni a Fidesz és az MSZP titkos és törvénytelen választói adatbázisait - mondta Novák Előd, a Jobbik alelnöke.

Az Országgyűlés jelenlegi házszabálya szerint parlamenti vizsgáló bizottságot 78 képviselő kezdeményezésére lehet felállítani, a Jobbik várhatóan 47 fős frakciója így önmagában nem lesz képes életre hívni egy ilyen testületet. Novák Előd a fővárosi Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja abban bízik, hogy össze tudják gyűjteni a bizottság felállításához hiányzó 31 főt.

A jobbikos politikus a választást övező legnagyobb botrányként értékelte Kubatov Gábor kiszivárgott hangfelvételét, amelyen a fideszes politikus egy titkos választói adatbázis kiépítéséről beszél. Hangsúlyozta: a Jobbik hasonló mértékben felháborodott, amikor a "Fidesz válaszcsapásaként" napvilágra került egy MSZP-s adatbázis is. Novák Előd szerint eddig egyik ügy végére sem sikerült pontot tenni, sőt a két érintett párt "elképesztő arcátlansággal" azt mondja, hogy nem történt törvénytelenség.

Az országgyűlési képviselőknek ezért vállalniuk kell, hogy felderítik ezeket a jogosulatlan adatkezeléseket, annál is inkább, mert az ügyészség nem vizsgálja kellőképpen ezeket az eseteket - mutatott rá a leendő országgyűlési képviselő. Novák Előd megjegyezte továbbá, hogy a kétharmados többség egy olyan "orwelli diktatúra" felé segítheti a Fideszt, amilyet a Kubatov Gábor által elmondott "szenvedélyes igazságbeszéd" is felfest. Hozzátette: a Fidesz feltehetően azért tartja számon politikai ellenfeleinek szimpatizánsait is, hogy ezt a listát felhasználják a pályázatok elbírálásánál, segélyek elosztásánál, illetve az állami apparátus megtisztításánál is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Török Gábor: Mi lehet a Kubatov-beszéd hatása?

Eltelt huszonnégy óra a Fidesz pártigazgatója által elmondottak első részletének nyilvánosságra kerülés óta. Milyen hatása lett a beszédnek? Erről ír Török Gábor politológus a blogjában.

hvg.hu Itthon

Kubatov: a Fidesz "fej-szív-gerinc"

A magyar választók negyede közönyös és bizalmatlan, de azért szeretünk fogyasztani; a fiatalok pont úgy gondolkodnak, mint az idősek; a kampányfőnökök szerint a politikában mindenki megkapja a méltó jutalmát és büntetését - ilyen tapasztalatokkal gazdagodhatott, aki részt vett A közügyek fogyasztói elnevezésű konferencián.

MTI Itthon

Kubatov-felvétel: feljelentést tesz az OVB

Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerint több jogszabályt is megsértett a Fidesz a választók adatainak gyűjtésével, a testület ezért hivatalból feljelentést is tesz a rendőrségen. A testületet az MSZP kampányfőnöke kérte a jogsértések megállapítására. Az OVB 6:3 arányban úgy döntött, hogy a hangfelvétel hiteles.

MTI Itthon

A Fidesz hazugsághadjáratnak tartja a Kubatov-ügyet

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtöki döntése csak alátámasztja a Fidesznek a nap folyamán kiadott közleményében foglaltakat, miszerint a pártigazgatónak tulajdonított hangfelvétel ügyét "Gyurcsány-Lendvai-Vona közös hazugsághadjáratának" tartják - közölte a Fidesz sajtófőnöke.

MTI Itthon

Milyen végzettsége van Kubatov Gábornak?

Nincs diplomája Kubatov Gábornak - írja a Népszava. Az Országgyűlés honlapján közzétett adatok szerint a Fidesz pártigazgatója a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen végzett, de állítása szerint sosem .jelölte meg legmagasabb iskolai végzettségként az egyetemet.

A Mozilla szerint a Facebookon és a Twitteren múlik az amerikai elnökválasztás tisztasága

A Mozilla szerint a Facebookon és a Twitteren múlik az amerikai elnökválasztás tisztasága

Hogyan befolyásolja a várandósság alatt megélt stressz az utódok életminőségét? – folytatódik a Határtalan tudás-sorozat

Hogyan befolyásolja a várandósság alatt megélt stressz az utódok életminőségét? – folytatódik a Határtalan tudás-sorozat

Szokatlan baleset Csehországban: Egy rakomány cukorrépa temetett be egy autót

Szokatlan baleset Csehországban: Egy rakomány cukorrépa temetett be egy autót