szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerint Simor Andrásnak, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének le kell mondania posztjáról. A politikus arról is beszélt: Schmitt Pál vagy Kövér László lehet a házelnök.

A fideszes politikus a TV2 Mokka című műsorában kedden úgy fogalmazott: Simor Andrásnak ciprusi off-shore cégei napvilágra kerülésekor kellett volna lemondania. Pokorni Zoltán igennel felelt arra a kérdésre, hogy most le kell-e mondania az MNB elnökének. (Simor András megbízatása 2013 márciusában jár le.)
   
A Fidesz alelnöke közölte, jó esélye van Schmitt Pálnak arra, hogy az Országgyűlés elnöke legyen, felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy még nem dőlt el véglegesen az, ki töltse be ezt a pozíciót. Arra a kérdésre, hogy Schmitt Pál és Kövér László-e a két esélyes a házelnöki posztra, a fideszes politikus igennel felelt.

A kulturális tárcát a hírek szerint nem ő vezeti majd. Erre azt mondta Pokorni: a polgármesteri feladati mellett nehéz lenne a kettőt egyszerre ellátni és az is kérdés, megtalálná-e a helyét egy ilyen integrált minisztérium élén.

A KDNP-frakcióval kapcsolatban azt mondta: véleménye szerint az a szerencsés, ha annak létszáma a valós arányokat tükrözi, de az is szóba került, hogy fideszes képviselők ülnének át oda.
   
Pokorni Zoltán szerint Magyarország nagyon sokat köszönhet Sólyom Lászlónak, ő - mint mondta -, személy szerint nagyra becsüli az államfőt, de ha azt kérdeznék, hogy szerinte Sólyom László lesz-e a következő 2-3 évben a köztársasági elnök, akkor azt válaszolná, hogy szerinte nem. Sok jelölt jöhet szóba – fogalmazott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több újpesti focista újrafertőződött koronavírussal

Több újpesti focista újrafertőződött koronavírussal

Átalakítják a Margit körutat is

Átalakítják a Margit körutat is

Bidennek sztráda, Trumpnak ösvény vezet a Fehér Házig

Bidennek sztráda, Trumpnak ösvény vezet a Fehér Házig