szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A négy legfiatalbb képviselő jobbikos, ez szimbolikus dolog, a párt nagyon népszerű a fiatalok között - mondta Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője az MTV Ma reggel című műsorában.

A beszélgetésből az is kiderült: nem mondanak le arról, hogy Morvai Krisztinát államfővé jelöljék. Arra a kérdésre, hogy a 47 jobbikos képviselő honnan szerez még 5 ajánlatot, hogy meglegyen a 50 ajánlás az államfő-jelöléshez, azt mondta Dúró: a Fidesz padsoraiban is ülnek olyank, akik támogatnák Morvait. Neveket azonban nem árult el. Morvai Krisztinát egyébként civil jogvédőként jellemezte, aki „nem pártember”.

Arra a kérdésre, hogy élnek-e majd az utcai politizálás eszközével, azt mondta: az elkövetkező négy évben folyamatos kapcsolatban akarnak maradni választóikkal, s pártjuk alapszabálya szerint minden képviselőjüknek félévente lakossági fórumot kell tartania a választókerületben, ahonnan indultak.

A Jobbik témogatásával mandátumot szerző Molnár Oszkárral kapcsolatban - aki tegnap hangsúlyozta, hogy nem akar belépni a Jobbikba - azt mondta: a héten kezdenek egyeztetni.

A párt ma választ frakcióvezető-jelöltet.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A Jobbik Magyar Nemzeti Gárdát hozna létre

A Jobbik célja, hogy létrehozza a Magyar Nemzeti Gárdát, és nem zárható ki, hogy a párt törvényjavaslatot is benyújt majd az Országgyűlésnek – közölte Vona Gábor pártelnök a Népszavával a hétfői lapszámban.

MTI Világ

New York Times: a Jobbik nemzetközi megvetés tárgya lett

Az új magyar kormány számára a szilárd többség azt jelenti, hogy nem kell majd tárgyalnia a Jobbikkal és megkísérelheti csökkenteni annak befolyását - írta egy elemzőt idézve a hétfői New York Times azzal kapcsolatban, hogy a jobbközép párt kétharmados többséget szerzett a parlamentben.

Illegális foglalkoztatáson kapta a NAV Garancsi István biztonsági cégét

Illegális foglalkoztatáson kapta a NAV Garancsi István biztonsági cégét

A YouTube is odavág a QAnon szélsőséges mozgalomnak, törlik a videókat, sőt a csatornákat is

A YouTube is odavág a QAnon szélsőséges mozgalomnak, törlik a videókat, sőt a csatornákat is

A látogatók előtt támadtak rá medvék egy állatkerti dolgozóra Sanghajban

A látogatók előtt támadtak rá medvék egy állatkerti dolgozóra Sanghajban