szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Márkás svájci órákat vásárolt 3,4 millió forintért a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) Kocsis István vezetése alatt - tudta meg a Blikk. Minderre egy közelmúltban lezajlott adóvizsgálat derített fényt. Ebből az is kiderült, hogy 2007-ben 38 millió 496 ezer 430 forintot költött reprezentációs célra az állami cég. A drága ajándékoknak mára nyomuk veszett.

A több mint 38 millió forint egynegyedéből, 8,4 millió forintból bort vásároltak, amiket 1,7 millióért díszdobozba csomagoltak. Más élvezeti cikkre, például szivarra is futotta az állami cégnek: csaknem egymillió forintért vásárolt az MVM a dohányfajtából, és mivel a szivar élvezete külön tudomány, szivarszakértő szolgáltatását vették igénybe 842 ezer forintért.

Az állami cég egy karitatív árverésen 288 ezer forintért szerzett be teniszütőt, különféle ajándékokra, tollakra, pezsgőre pedig 8,3 millió forintot költöttek. Étteremben 1,5 millió forintot hagyott az MVM 2007-ben, virágra pedig 433 ezer forint jutott, mindez Kocsis István vezérigazgatósága alatt.

Kocsis István
©

Az MVM sajtóosztálya nem cáfolta a Blikk értesülését. Megerősítették, hogy a lap birtokába került dokumentumban szereplő kiadások szerepelnek 2007-es nyilvántartásukban. Ugyanakkor sem a milliós órák, sem a teniszütő, illetve a bor és a többi eszköz nincs az MVM raktárában, így valószínűleg elajándékozták őket.

A BKV-nál a Blikk megkereste Kocsis Istvánt, aki most a tömegközlekedési vállalat vezérigazgatója. Kocsis Pásztor Erzsébet szóvivőn keresztül azt üzente, hogy mindig betartotta a költségvetésben meghatározott kommunikációs költségeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csikász Brigitta Itthon

Milliárdos pénzmozgások: az MVM és az energianád

Meneszthetik a BKV vezérigazgatóját, Kocsis Istvánt azok miatt a kétes ügyletek miatt, amelyek a Magyar Villamos Műveknél (MVM) az ő vezetése alatt zajlottak – tudta meg a hvg.hu. Ezek egyike az energianád-programhoz kapcsolódik: szerződésszegés miatt ötmilliárd forintos kártérítési pert indítottak az MVM ellen, de más ügyek miatt is milliárdok folytak el az áramtársaságtól, amely ezért feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI).

MTI Itthon

Az MVM-ügy iratainak a nyilvánosságra hozatalát kéri az LMP

A Lehet Más a Politika párt (LMP) arra kéri a BKV Zrt. felügyelőbizottságát, hogy közérdekből nyilvános adatként bocsássa rendelkezésére azokat a dokumentumokat, amelyeket Kocsis István, a társaság vezérigazgatója adott át a testületnek a Magyar Villamos Művek (MVM) által kötött szerződésekkel kapcsolatosan.

Több mint tízezren álltak az ünnepen a színművészeti hallgatói mellé

Több mint tízezren álltak az ünnepen a színművészeti hallgatói mellé

Piros-fehér-zöldre „festették” a Niagara-vízesést 1956 emlékére

Piros-fehér-zöldre „festették” a Niagara-vízesést 1956 emlékére

A Real Madrid nyerte az El Clásicót

A Real Madrid nyerte az El Clásicót