szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vízműveseknek adták ki magukat és csatornaellenőrzésre hivatkozva próbáltak meg bejutni sárga egyenruhát viselő ismeretlenek néhány szentendrei otthonba - mondta a Duna-menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. titkársági osztályának vezetője.

Gombás Ernő szerint a napokban több olyan bejelentés is érkezett Szentendréről, amely szerint néhány emberből álló, sárga egyenruhás csoport jelent meg családi házaknál, lakásoknál azzal, hogy ellenőrizni akarják a csatornát. Félő, hogy a magukat vízműveseknek kiadó ismeretlenek rossz szándékkal, esetleg a lakásokban tartott értékek megszerzése érdekében járják a várost, ezért a vízművek óvatosságra inti a fogyasztókat. Munkatársaik valóban rendszeresen, szúrópróbaszerűen ellenőrzik a csatornákat a hozzájuk tartozó, Pest megye északi részén fekvő 65 település 600 ezer fogyasztójánál, de ezekről a bejárásokról előre értesítik a lakókat. Munkatársaik emblémázott kék egyenruhában, céges autóval érkeznek, s céges igazolványt tudnak felmutatni – hangsúlyozta Gombás Ernő. 

Kitért arra: az ellenőrzésekre egyebek mellett azért van szükség, mert többen - szabálytalanul - a szennyvízcsatornába vezetik az ingatlanjukon összegyűlt esővizet. A legközelebb május 3-tól Fóton lesz ilyen vizsgálódás. Álvízművesek felbukkanásáról korábban a megye más területeiről - Budakalász, Gödöllő és Veresegyház térségéből - is érkeztek bejelentések, ezért a DMRV Zrt. fokozott óvatosságra kéri a környék lakosságát. A megtévesztéssel összefüggő esetleges bűncselekményről egyelőre nincs a cégnek tudomása - közölte Gombás Ernő.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Karrier

Csaló álláshirdető sértettjeit keresik

Csaló álláshirdető sértettjeit keresi a rendőrség Pest megyében, a hirdető jól fizető, könnyű munkát ígért, egy sosemvolt tanfolyam díjának befizetése fejében.

MTI Itthon

Álparkolóőr szedett be pénzt a gyanútlan kamionosoktól

Egy miskolci férfi huzamosabb ideig rászedte a gyanútlan kamionosokat, mert jogosulatlanul szedett parkolódíjat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornyosnémetinél. A sofőrök így alkalmanként 30-40 euróhoz is hozzájuttatták a csalót - közölte a rendőrség.

Történelmi győzelmet aratott Hamilton

Történelmi győzelmet aratott Hamilton

Fotók: általános iskolát fertőtlenítenek a honvédek

Fotók: általános iskolát fertőtlenítenek a honvédek

Magyarul köszönte meg Ursula von der Leyen, hogy 150 lélegeztetőgépet küldtünk Csehországba

Magyarul köszönte meg Ursula von der Leyen, hogy 150 lélegeztetőgépet küldtünk Csehországba