szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A parlamentbe jutott pártok képviselői röviddel az Országgyűlés alakuló ülésének előkészítéséről folyó tárgyalás péntek délelőtti megkezdése után úgy döntöttek, beengedik a sajtó képviselőit a megbeszélésre.

A döntés nyomán plusz székeket kellett bevinni a találkozónak helyet adó Delegációs terembe, hogy az újságírók is elférjenek. Az államfő által kezdeményezett tárgyaláson a Köztársasági Elnöki Hivatalt (KEH) Tari Sándor hivatalvezető képviseli.

A Fidesz részéről Répássy Róbert jelenlegi frakcióigazgató és Lázár János, a frakcióvezetői poszt várományosa, az MSZP-től Lendvai Ildikó leköszönő pártelnök, Mesterházy Attila jelenlegi frakcióvezető vesz részt a megbeszélésen. A Jobbikot Vona Gábor elnök-frakcióvezető, Balczó Zoltán EP-képviselő, a párt alelnöke, valamint Pősze Lajos szakmapolitikai igazgató, a KDNP-t Harrach Péter leendő frakcióvezető, Rubovszky György és Latorcai János, az LMP-t Schiffer András, Jávor Benedek és Szabó Tímea képviseli. Az egyeztetésen részt vesznek az Országház vezetői is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Itthon

Harc a parlamenti tisztségekért

Részvételt enged-e az Országgyűlés vezetésében a Jobbiknak a Fidesz? – a HVG e heti számának cikke szerint a szélsőjobb kiszorításához nem kell felrúgni a szokásjogot.

A női kézilabda-bajnokság 7 meccse közül hat elmarad a járvány miatt

A női kézilabda-bajnokság 7 meccse közül hat elmarad a járvány miatt

Meseszép szivárványt fotóztak Nagykanizsánál

Meseszép szivárványt fotóztak Nagykanizsánál

Orbánnak is elénekelték az olasz 56-os dalt, a szerző most kitüntetést kap

Orbánnak is elénekelték az olasz 56-os dalt, a szerző most kitüntetést kap