szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy tonna lejárt szavatosságú, penészes alapanyagot talált az élelmiszerbiztonsági szakhatóság egy sajtüzemben a Baranya megyei Kacsótán − írta az Új Dunántúli Napló.

Vass Péter, a Baranya megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóság vezetője elmondta: a hivatal két munkatársa munkaterv szerinti ellenőrzést tartott az üzemben, ennek során találták meg a lejárt szavatosságú, címkézetlen, penészes alapanyagot, amelyet az üzem költségére elszállíttattak.

Az üzemet működtető cég több millió forintos bírságra számíthat, termelési tevékenységét ugyanakkor nem függesztették fel, mert termékei nem kerültek a fogyasztókhoz. Az eset kapcsán az üzem beszállítói is ellenőrzésre számíthatnak, ami azt jelenti, hogy a vizsgálat több megyére is kiterjed majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Indulnak a húsvéti élelmiszerrazziák

Indulnak az április 4-éig tartó kiemelt húsvéti élelmiszer-ellenőrzések − mondta Süth Miklós, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára kedden a Magyar Húsiparosok Szövetségének sajtótájékoztatóján.

MTI Gazdaság

Újabb élelmiszerbotrány Kínában

Újabb élelmiszerbotrány pattant ki Kínában: a hatóságok fényt derítettek arra, hogy a felhasznált étolaj legalább tíz százalékát illegálisan állítják elő, és az olaj erősen mérgező aflatoxinokat tartalmaz.

MTI Plázs

Listeriával fertőzött párizsit és sonkát találtak a Reálban

Ártalmas lehet az egészségre annak a Reál párizsinak és sonkának fogyasztása, amelyben Listeria fertőzöttséget találtak, a polcról levett, kifogásolt termékeket a Pick Szeged Zrt. gyártotta - közölte Linczmayer Attila, a Reál marketing vezetője.

Kirúgták a Covid-szkeptikus orvost a gyöngyösi kórházból

Kirúgták a Covid-szkeptikus orvost a gyöngyösi kórházból

EU-pénzek elcsalása miatt emelt vádat az ügyészség

EU-pénzek elcsalása miatt emelt vádat az ügyészség

Sokakban a járvány idején tudatosult, hogy a munkahelyük nem jól bánik velük

Sokakban a járvány idején tudatosult, hogy a munkahelyük nem jól bánik velük