szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyurcsány nem akar pozíciót csak párbeszédet a baloldal megújulásáról - állítja blogjában.

"Lassan mondom (azaz, írom), hogy mindenki megértse: eszem ágában sincs bármifajta vezető posztot elvállalni" - így kezdi legfrisebb blogbejegyzését Gyurcsány Ferenc. A posztban dolgozatáról (Röpirat a baloldalhoz, MSZP-hez) is ejt néhány szót: "egyfajta baloldali rendszerváltás igényével íródott a Röpirat, szembenézve önmagunkkal, az országgal, jó és rossz ösztöneinkkel".

Arról számol be, barátai, szimpatizánsai abban bíznak, hogy "most majd talán lehet őszintén beszélni és cselekedni". De az is kiderül, hogy nem aratott osztatlan sikert az iromány: "vezetés egyes tagjai dünnyögnek, nem boldogok attól, amit írtam". Leszögezi, nem függ egzisztenciálisan a politikától, nem akar "funkcióban lenni".

Gyurcsány mindnekit arra bíztat, hogy fogalmazza meg a párt megújulásával kapcsolatos gondolatait és legyen belőle össznépi véleménycsere. "Én jövő kedden kezdem a konzultációt a Röpiratról. Annyian jelentkeztek vissza, hogy több találkozót is kel tartanunk a Jókai utca nagytermében" - zárul a bejegyzés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyurcsány: "adnék még egy esélyt az MSZP-nek"

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP választási veresége nem véletlenekből, ármánykodásból, ellenséges összeesküvésből fakadt, hanem a pártból, a nyolc év kormányzásából, az ország állapotából. "És mielőtt még elfelejteném: önmagunkból, belőlünk vezető politikusokból, és természetesen belőlem is" - olvasható a volt kormányfő által készített több mint negyven oldalas értékelésben.

MTI Itthon

Megsértődtek Gyurcsányra a fideszes nők

A Fidesz női tagozata Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök bocsánatkérését követeli, mert a politikus az MSZP választási eredményét elemző tanulmányában "fecsegő öregasszonyok" gyülekezetének titulálta pártját.

MTI Itthon

Gyurcsány: a jelenlegi vezetésnek háttérbe kell vonulnia

Gyurcsány Ferenc szerint az, hogy az elnök lemondott, az elnökség pedig felajánlotta a lemondását, az MSZP számára "megnyitja az utat az átfogó politikai értékelés és a hosszú és fájdalmas megújulás előtt." A volt kormányfő az MTI-nek adott hétfői interjújában azt mondta, a jövőt sokakra és nem kevesekre kell építeni, ezért az lenne a legcélszerűbb, ha más-más személyek töltenék be a pártelnöki, a frakcióvezetői és a parlamenti alelnöki posztot.

Szinte minden kiderült a legújabb Skoda Fabiáról

Szinte minden kiderült a legújabb Skoda Fabiáról

Beidézték a rendőrségre a külügy elé jachtparkolót festő momentumost

Beidézték a rendőrségre a külügy elé jachtparkolót festő momentumost

Áder Jánost beoltották, mégpedig a kínai vakcinával

Áder Jánost beoltották, mégpedig a kínai vakcinával