szerző:
MTI

Május 29-én tartják az MDF országos gyűlését, amelynek egyik legfontosabb napirendi pontja a párt alapszabályának módosítása lesz - tájékoztatta Makay Zsolt az országos választmány döntéséről szombaton az MTI-t.

Az MDF országos választmányának elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a választmány az alapszabály-módosítás előkészítésére bizottságot állított fel. Az országos gyűlésnek az alapszabály-módosításkor újra meg kell határoznia azt is, hogy hosszú távon milyen politikai irány mellett kötelezi el magát - hangsúlyozta. 

Dávid Ibolya visszavonul?

Az MDF jövőjét latolgató cikkünket itt olvashatják.

Makay Zsolt beszámolt arról is, hogy a választmány az országos gyűlésig tagfelvételi és szervezetalakítási moratóriumot rendel el, a hagyományoknak megfelelően. "A választmány felhívja az MDF helyi szervezeteinek figyelmét, hogy kezdjék meg a felkészülést az önkormányzati választásokra. Térképezzék fel az együttműködési lehetőségeket más szervezetekkel egy sikeres szereplés érdekében" - zárja közleményét a demokrata fórum politikusa. 

Az MDF országos választmánya április 24-én döntött úgy, hogy május 8-ára összehívja a párt országos gyűlését, amelyen a teljes tisztújításról dönthettek volna a tagok. 

Karsai Péter, az MDF elnökségi tagja május 4-én az MTI kérdésére azonban közölte: szombaton nem lehet országos gyűlést tartani, mivel lejárt a küldöttek mandátuma, ezért újakat kell választani. Hozzátette: új küldöttek választása egy hosszabb procedúra, ezért is kellett az országos gyűlés időpontját megváltoztatni.

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
HVG Itthon

Pártok mulasztásai

Két parlamenti párt, a KDNP és az LMP is elmulasztotta közzétenni tavalyi mérlegét – derül ki a HVG összeállításából.

MTI Itthon

Karsai kezdeményezte az MDF feloszlatását

Országos gyűlés helyett országos választmányi ülést tart szombaton az MDF. Karsai Péter, az MDF elnökségi tagja kedden arról is beszélt, hogy kezdeményezte a párt önfeloszlatását, mert szerinte az MDF betöltötte történelmi hivatását.

MTI Itthon

Az MDF Székesfehérváron a Fideszt támogatja

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) székesfehérvári szervezete azt kéri szavazóitól és szimpatizánsaitól, hogy a választás második fordulójában a Fidesz-KDNP helyi képviselőjelöltjére, Cser-Palkovics Andrásra voksoljanak - jelentette be szerdán Székesfehérváron a párt alelnöke.

Dezső András (hvg.hu) Itthon

Öngyilkosság, ha csak nevet vált az MSZP

Sajtóhírek szerint új elnökkel és talán új névvel próbál majd új szimpatizánsokat maga mellé állítani az MSZP, s az SZDSZ is hasonlóra készül. De jár-e veszélyekkel, ha egy párt újramárkázza magát? Mikor lehet sikeres és milyen esetben vezethet ez a márka ellehetetlenüléséhez? A hvg.hu erről faggatta Szántó Péter pr-szakértőt, a Noguchi Porter Novelli igazgatóját, aki szerint jelenleg a Fidesz is újramárkázza magát.

Itthon

Dávid visszavonul, Bokrossal szakít az MDF?

A választás első fordulójában eldőlt, hogy a Magyar Demokrata Fórum nem lesz ott a következő Országgyűlésben. Elképzelhető, hogy Bokros Lajos és a párt útjai elválnak egymástól. Kerék-Bárczy Szabolcs volt pártszóvivő kilépett a pártból.

MTI Itthon

Elhunyt Dragon Pál, az MDF Pest megyei elnöke

Az MDF Pest megyei elnöke, a párt országgyűlési képviselője súlyos betegség után, szombat éjjel hunyt el, 64 éves korában. Dragon Pált az MDF saját halottjának tekinti.

MTI Itthon

Elbocsátások az MDF-nél

Ingatlanoktól, munkatársaktól válik meg az MDF, mivel jelentősen csökken a párt állami támogatása amiatt, hogy nem sikerült az új Országgyűlésbe bejutnia - erről Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese beszélt pénteki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.

Félt az erőszakos férjétől, a rendőrök elvitték a férfi fegyvereit is

Félt az erőszakos férjétől, a rendőrök elvitték a férfi fegyvereit is

Visszakéri a tesztpéldányokat az összehajtható telefonjából a Samsung, hogy megnézzék, mi vele a gond

Visszakéri a tesztpéldányokat az összehajtható telefonjából a Samsung, hogy megnézzék, mi vele a gond

Egyre több jó lakást lehet Budapesten venni

Egyre több jó lakást lehet Budapesten venni

Srí Lanka: Harminckilenc külföldi van a halottak között

Srí Lanka: Harminckilenc külföldi van a halottak között

164 millió forintot érő hamis cipőket talált a NAV

164 millió forintot érő hamis cipőket talált a NAV

Világháborús hajóroncsra bukkantak 700 méter mélyen Ausztrália partjainál

Világháborús hajóroncsra bukkantak 700 méter mélyen Ausztrália partjainál