szerző:
MTI

Intézkedő rendőrökre támadtak kedden Dunaújvárosban és Székesfehérváron is, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint az egymástól független esetek során mindkét városban könnyebben megsérültek kollégáik.

Dunaújvárosban kedden kora délután egy, a közterületen dolgát végző idős férfit akartak igazoltatni a rendőrök, de a 76 éves férfi megpróbált elmenekülni. A rendőrpáros egyik tagja megragadta a karjánál, mire az illető többször lábon rúgta a zászlóst, aki könnyű sérülést szenvedett. 

Az intézkedés során a rendőrök kénytelenek voltak gázsprayt alkalmazni a férfival szemben, majd előállították és szabálysértési feljelentést tettek ellene, továbbá hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak vele szemben  büntetőeljárást. 

Székesfehérváron kedden este egy családi házból kihallatszó veszekedés, törés-zúzás miatt riasztották a rendőröket. Amikor a járőrök kiérkeztek, az ott lakó férfi az erkélyről több tárgyat dobott feléjük. Egy kihajított hintaszék megsértette az egyik rendőr kezét, a sérülése nyolc napon belül gyógyul, majd a hintaszék a szolgálati gépkocsi motorháztetejére esett. 

A 47 éves férfi később kijött a házból, s egy széklábbal rátámadt a megsérült őrmesterre. A férfi ellen gázsprayt és testi kényszert alkalmaztak, majd előállították a városi rendőrkapitányságra. Ellene ideiglenes távoltartó határozatot hoztak, és hivatalos személy elleni erőszak elkövetéséért feljelentették. A járőrkocsiban okozott kár miatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság kártérítési igénnyel lép fel a támadóval szemben.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Ittas férfi támadt a rendőrökre Szegeden

Rátámadt a rajta segíteni próbáló rendőrökre egy fiatal férfi éjszaka Szeged belvárosában; hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárás indult ellene - közölte Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel vasárnap.

hvg.hu Itthon

Rendőrökre támadtak Taktaszadán

Könnyebb sérülést szenvedett egy rendőr Taktaszadán csütörtök este, amikor egy verekedésnél intézkedtek – közölte a Borsod megyei rendőrség. Az elkövetők a hivatalos személy elleni erőszakért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

MTI Itthon

Rendőrökre támadtak Fegyverneken

Járőrökre támadt egy helyi család a délutáni órákban Fegyverneken. Személyi sérülés nem történt, három embert előállított a rendőrség – közölte az MTI-vel szerdán késő este a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

MTI Itthon

Önkormányzati képviselőre támadt egy férfi Szakolyban

Önkormányzati képviselőre támadt egy férfi a testületi ülés után Szakolyban, az ügyben a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indított eljárást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

A szocialisták várták Ferihegyen a húsvétra hazatérő magyarokat

A szocialisták várták Ferihegyen a húsvétra hazatérő magyarokat

Oszlopnak csapódott egy turistabusz Budapesten

Oszlopnak csapódott egy turistabusz Budapesten

Bejutott egy magyar vizsgafilm a cannes-i filmfesztiválra

Bejutott egy magyar vizsgafilm a cannes-i filmfesztiválra

Belgrádi békement – Szijjártó Péter is Vucsics mellett

Belgrádi békement – Szijjártó Péter is Vucsics mellett

Nem bírt a Milan a Parmával

Nem bírt a Milan a Parmával

Dzsihadisták hozzátartozóit vitték haza Koszovóba

Dzsihadisták hozzátartozóit vitték haza Koszovóba