szerző:
MTI

Őrizetbe vette a rendőrség Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót kihallgatásukat követően, péntek késő este.

Az őrizetbe vételt megelőzően délután a rendőrség előállította és gyanúsítottként hallgatta ki Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest a BKV-üggyel összefüggésben. Hagyót és két társát - egykori sajtófőnökét, Horváth Évát és Lelovics Ottót, a volt főpolgármester-helyettes egykori kommunikációs igazgatóját - bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A rendőrség mindhármuk esetében kezdeményezni fogja az előzetes letartóztatás elrendelését - közölte a BRFK.

Hagyó Miklóst a rendőrök azt követően állították elő, hogy letették esküjüket az új parlamenti képviselők.  Hagyónak – mivel nem került be az új Országgyűlésbe – megszűnt a mandátuma, így a mentelmi jog sem védi tovább. A szocialista politikus a párttagságát március 7-én felfüggesztette, lemondott XII. kerületi pártelnöki posztjáról is, de országgyűlési mandátumáról nem.

Az ügy részleteinek megismeréséhez olvassa el ezt megelőző cikkünket!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

A rendőrség már meggyanúsította volna Hagyó Miklóst

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felvetette, hogy Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes gyanúsítható a BKV-ügyben, az ügyészség azonban - több mint egy hónappal ezelőtt - visszaküldte kiegészítésre ezt az előterjesztést, mert nem látta kellőképpen alátámasztottnak a rendőrségi véleményt - derül ki Ihász Sándor fővárosi főügyésznek a Heti Válasz csütörtöki számában megjelent interjújából.

hvg.hu Itthon

Politikusfigyelő adatbázis a hvg.hu-n

Kíváncsi arra, mi jelent meg egy-egy politikusról a hvg.hu-n az elmúlt években? Vagy csak megnézné egy honatya, szakpolitikus vagy önkormányzati vezető weboldalát, blogját, facebookos vagy twitteres oldalát? Itt mindent megtalál, egy helyen.

MTI Itthon

Ismét megszólalt Hagyó Miklós

Jogi lépéseket tesz Hagyó Miklós a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatójának kiszivárgott tanúvallomásában foglaltak miatt. Az MSZP-s párttagságát felfüggesztett politikus az MTI-nek csütörtökön azt mondta: főpolgármester-helyettesként sem utasítási, sem döntési, sem pedig munkáltatói jogköre nem volt. Megismételte, hogy áll minden vizsgálat elé.

MTI Itthon

Kiszivárgott a BKV-bizottság jelentéstervezete

A főpolgármestert és helyetteseit, a várost vezető koalíciót, a BKV igazgatóságát, felügyelőbizottságát és volt vezérigazgatóit is felelőség terheli a BKV-botrányért a városházi vizsgálóbizottság jelentéstervezete szerint, amelyet a bizottság fideszes elnöke állított össze, de amely a szocialista tagok szerint elfogadhatatlan kitételeket is tartalmaz - jelent meg az Index.hu-n, illetve a Népszabadság csütörtöki számában.

MTI Itthon

Heves fővárosi vita az FKF ügyeiről

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén úgy döntött, megköti a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel (FKF) a 2010. évi köztisztasági és közútkezelési közszolgáltatási szerződést; egyúttal arról is határoztak, hogy az FKF vezérigazgatójával kapcsolatos személyi kérdésre még a nap folyamán visszatérnek. A személyi javaslat megtételére Demszky Gábor főpolgármestert kérték fel.

MTI Itthon

Az FKF Zrt. is "kifizetőhelyként" működött

Az RTL Klub birtokába került dokumentumok szerint az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.) - a BKV mintájára - "kifizetőhelyként" működött; a dokumentumokban felbukkan Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester tanácsadójának neve is.

MTI / hvg.hu Itthon

BKV-ügy: gyanúsítottként hallgatják ki Hagyó Miklóst

Gyanúsítottként hallgatja ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest a BKV-üggyel összefüggésben. Hagyót és két társát bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

MTI Itthon

Szabadságra megy az FKF vezérigazgatója

Fizetés nélküli szabadságra megy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatója; Bielek Péter erről csütörtök este küldött elektronikus levélben tájékoztatta Tiba Zsolt főjegyzőt.

Rosszul döntött az autótolvaj, amikor a beregsurányi határátkelőt választotta

Rosszul döntött az autótolvaj, amikor a beregsurányi határátkelőt választotta

Megcsinálták a világ legmenőbb kávézóját, a befektetőknek ez sem elég, fejeket követelnek

Megcsinálták a világ legmenőbb kávézóját, a befektetőknek ez sem elég, fejeket követelnek

Több ezer dolgozóját rúgja ki a Siemens Németországban

Több ezer dolgozóját rúgja ki a Siemens Németországban

Ebben még jobb: gyorsabban indul a tavalyi iPhone, mint az újak

Ebben még jobb: gyorsabban indul a tavalyi iPhone, mint az újak

Annyi a végtelen ingyenparkolásnak ebben a budapesti plázában

Annyi a végtelen ingyenparkolásnak ebben a budapesti plázában

Csődbe ment az egri focicsapat, mégis 2,4 milliárdból épül stadion a városban

Csődbe ment az egri focicsapat, mégis 2,4 milliárdból épül stadion a városban